Τα λάθη στο Linkedin που… διώχνουν δουλειές

Τα λάθη στο Linkedin που… διώχνουν δουλειές
Photo:

Καλό το δημοφιλές μέσο αλλά θέλει προσοχή.

Όταν οι συμβουλές για εξεύρεση μιας θέσης εργασίας έρχονται από την …Ευρωπαϊκή Ένωση, τις λαμβάνουμε περισσότερο υπόψη. Όλο και κάτι θα γνωρίζουν περισσότερο. Οι επιστήμονες του δικτύου Eures –είναι η ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητας- έχουν καταρτίσει οδηγίες προς ανέργους που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους να βρουν δουλειά μέσω και του LinkedIn. Ιδού λοιπόν τα οκτώ λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Το LinkedIn είναι το Facebook των επαγγελματιών και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που σας δίνει την ευκαιρία να δείξετε πόσο ενεργοί και δραστήριοι είστε σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο. Ωστόσο, υπάρχουν παγίδες που αν δεν τις αποφύγετε υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης. Δείτε παρακάτω ορισμένα λάθη που πρέπει να διορθώσετε άμεσα στο προφίλ σας.

Διαβάστε ακόμη: Δέκα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να λέτε στη δουλειά

1. Δεν έχετε προσθέσει φωτογραφία. Σκεφτείτε ότι, όταν ψάχνετε στις αγγελίες για να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα, συνήθως επιλέγετε να δείτε αυτές που συνοδεύονται από φωτογραφίες. Στις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν διάφορες τάσεις όσον αφορά την προσθήκη ή μη φωτογραφίας σε ένα βιογραφικό σημείωμα. Ωστόσο, στο LinkedIn η προσθήκη φωτογραφίας φαίνεται να αποτελεί συνήθη πρακτική παγκοσμίως.

2. Η φωτογραφία σας δεν είναι επαγγελματική. Μπορεί το LinkedIn να μοιάζει με το Facebook, ωστόσο δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία. Συνεπώς, οι κανόνες για τις φωτογραφίες είναι διαφορετικοί. Αποφύγετε την ανάρτηση φωτογραφιών από πάρτι ή φωτογραφιών στις οποίες είναι εμφανές ότι έχει αφαιρεθεί ένα τμήμα τους ή και φωτογραφιών με ανεπαρκή φωτισμό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ντυθείτε κομψά σαν να επρόκειτο να περάσετε από συνέντευξη και να ζητήσετε από έναν φίλο σας να σας βγάλει μια φωτογραφία. Προσπαθήστε να βγάλετε μια καλή φωτογραφία στην οποία θα δείχνετε αξιοπρεπείς και φιλικοί, αλλά όχι πολύ σοβαροί.

3. Δεν έχετε συντάξει συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα (summary). Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται ή νιώθουν αμήχανα να αναρτούν πολλές πληροφορίες στο LinkedIn ή ίσως και να φοβούνται ότι οι άλλοι θα τους σχολιάσουν για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Είναι καιρός να αφήσετε στην άκρη τις αναστολές σας• ένα συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα δείχνει σε έναν πιθανό εργοδότη ότι έχετε επίγνωση της πορείας σας και γνωρίζετε ποιος είναι ο στόχος σας.

Διαβάστε περισσότερα στα parapolitika.gr