Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Πρωτοχρονιά

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Πρωτοχρονιά

Τι δηλώνουν οι αρχηγοί κομμάτων για το νέο έτος.

Τσίπρας: «Το 2015 έρχεται με τον τρόπο που πρέπει. Ο λόγος δίνεται και πάλι στους πολίτες»
Το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας. Θα είναι η χρονιά της Ελλάδας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως το 2015 φέρνει μαζί του την ελπίδα και «με μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» η χρονιά θα ανήκει στην Ελλάδα. Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Τσίπρα:

«Στο τέλος του χρόνου που φεύγει, στο τέλος του πέμπτου μνημονιακού χρόνου, απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα για να μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Στο τέλος της σαραντάχρονης μεταπολίτευσης, που φέρνει και το τέλος του πολιτικού κατεστημένου της διαπλοκής που χρεοκόπησε τη χώρα, στέκομαι μπροστά σας και σας απευθύνω ένα μεγάλο ενωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο.

Το 2014 φεύγει και μαζί του φεύγει και η κυβέρνηση Σαμαρά και τελειώνουν τα ψέματα, ο εκφοβισμός, ο αυταρχισμός, η κοροϊδία. Το 2014 τελειώνει αποτελειώνοντας ένα καθεστώς που βύθισε την πατρίδα μας στη φτώχεια, την ανεργία και την απαξίωση.

Το 2015 έρχεται με τον τρόπο που πρέπει. Η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο που γεννήθηκε. Ο λόγος δίνεται και πάλι σε αυτούς που πρέπει. Σε αυτούς που τον στερήθηκαν, μαζί με δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων. Ο λόγος δίνεται στους πολίτες. Στους άντρες και τις γυναίκες Στη νέα γενιά.

Και είμαι βέβαιος ότι η ελπίδα και το πρόγραμμα, το σχέδιο για την επόμενη μέρα θα νικήσουν τον φόβο και την κινδυνολογία.

Σε όσους και όσες μας παρακολουθούν και μας ακούνε σήμερα μία δέσμευση υπάρχει από την μεριά μας. Με την μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη η δύναμη που αφαίρεσαν από τον λαό μας θα του ξαναδοθεί πίσω. Μία δέσμευση υπάρχει από την μεριά μας. Θα μπει οριστικό τέλος στην εθνική ταπείνωση και την ανθρωπιστική κρίση. Μαζί μπορούμε να πάρουμε πίσω τα κλειδιά της χώρας και να βάλουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Βάζοντας μπροστά τον άνθρωπο. Με πρώτιστο μέλημα την πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Βάζοντας μπροστά το περιβάλλον και φραγμό στα μεγάλα συμφέροντα που το επιβουλεύονται. Προστατεύοντας την δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τον μόχθο, την στέγη, τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Υπερασπιζόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας. Το παρελθόν που αφήνουμε πίσω έχει ονοματεπώνυμα. Είναι το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα. Που νομοθέτησε τη διαπλοκή. Το παρόν έχει ψευδώνυμα. Πίσω από αυτά κρύβονται όσοι μετέτρεψαν τον τόπο μας σε αποικία χρέους και σήμερα μεταμφιέστηκαν πάλι σε “σωτήρες”.

Το μέλλον όμως έχει ένα όνομα. Και αυτό είναι ΕΛΠΙΔΑ. Το μέλλον έχει όλους και όλες σας. Έχει το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Της μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης. Για μία Ελλάδα με Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία. Και το μέλλον για το τόπο μας ξεκίνησε ήδη.

Το 2015 θα είναι η χρονιά της ανατροπής και της αξιοπρέπειας. Θα είναι η χρονιά της Ελλάδας. Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά σε όλους και όλες».

Βενιζέλος: «Να ξανακερδίσουμε τη θέση που αξίζει στην Ελλάδα»
«Εύχομαι από καρδιάς Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, με υγεία και αλληλεγγύη. Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς εμπεριέχει άλλωστε την αναζωπύρωση της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Εύχομαι και ελπίζω η νέα χρονιά να είναι μια χρονιά ασφαλής για τη χώρα, μία χρονιά σταθερή, μία χρονιά αποκατάστασης των αδικιών αλλά και πραγμάτωσης των ονείρων μας. Ο ελληνικός λαός θέλει συναίνεση, σταθερότητα, ενότητα. Θα αγωνιστούμε μαζί για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές και δυνατοί από αυτήν την περιπέτεια και να ξανακερδίσουμε τη θέση που αξίζει η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο», αναφέρει στο μήνυμά του για το νέο έτος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΚΚΕ: «Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις»
Το ΚΚΕ με μήνυμά του στον λαό για τη νέα χρονιά, απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και με αισιοδοξία στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ, αναφέρει το μήνυμα του κόμματος, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, για να ξεπεράσει ο λαός τις δυσκολίες, τα εκβιαστικά διλήμματα, αλλά και τις αυταπάτες, ώστε να γίνει τη νέα χρονιά ένα σημαντικό βήμα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή.

«Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, με πραγματική ευημερία για τον λαό και τα παιδιά του. Γι’ αυτό χρειάζεται να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και μέσα στο λαϊκό κίνημα και μέσα στο Κοινοβούλιο» επισημαίνει το μήνυμα.

Η νέα χρονιά, υπογραμμίζει το ΚΚΕ, μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για τον λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, στην κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιτάξει τα δικά του όπλα τα οποία είναι ο αγώνας και η συμμαχία του για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών του που θυσιάζονται στον βωμό της επιβίωσης ενός σάπιου συστήματος, η μη αναγνώριση του χρέους γιατί δεν το δημιούργησε ο λαός, το αίτημα για ολοσχερή και μονομερή διαγραφή του, «να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν», ο στόχος της αποδέσμευσης από την ΕΕ και ο στόχος για κοινωνικοποίηση του πλούτου, για να μπορεί να πάρει ο λαός στα χέρια του τις παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η χώρα.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «παρά τις διαφορές τους για το μείγμα διαχείρισης, κινούνται μέσα στα δεσμά της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που φέρνει κέρδη και προνόμια στους λίγους, φτώχεια και ανεργία στους πολλούς. Καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες ότι με την επιστροφή στην όποια καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να ανακάμψουν και το λαϊκό εισόδημα, τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».

«Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015» υπογραμμίζει το μήνυμα του κόμματος προσθέτοντας ότι «την επόμενη μέρα, ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό, γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι τον λαό, ενώ θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού».

«Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού και δεσμεύεται να συνεχίσει ακόμη πιο αποφασιστικά, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις ανάγκες και τα καθήκοντα της εποχής, για την προοπτική του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, που είναι περισσότερο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ» καταλήγει το μήνυμα του κόμματος για τη νέα χρονιά.

Μήνυμα εκλογικής επανόδου από το ΛΑ.ΟΣ
Ευχές για το νέο έτος αντάλλαξε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης με τα στελέχη, τους εργαζόμενους και πλήθος φίλων του κόμματος που από νωρίς είχαν επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ στην οδό Εσπερίδων 48 στην Καλλιθέα για να ευχηθούν «Καλή Χρονιά και νίκη του ΛΑ.Ο.Σ στις επερχόμενες εκλογές». Στο σύντομο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους, ο Πρόεδρος του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων ότι η προεκλογική περίοδος ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΛΑ.Ο.Σ.

«Οι εκλογές έρχονται σε μία περίοδο που εμείς τη θέλαμε. Ο Σαμαράς και ο συνέταιροι του, καίρια τραυματισμένοι, προσπαθούν να επιβάλουν την πόλωση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος όμως, δεν τους ακολουθεί. Η γενικότερη εικόνα της Βουλής ήταν αποκαρδιωτική. Χθες διάβασα στην Εστία ότι αυτοκαταργήθηκε η πλέον καταστροφική Βουλή, από την μεταπολίτευση. Μας χρειάζεται το Ελληνικό κοινοβούλιο για την σοβαρότητα μας, τη συνέπεια μας και την υπευθυνότητά μας», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.