Τα «μυστικά» του κρασιού στο οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη

Τα «μυστικά» του κρασιού στο οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη

Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη συμμετέχει στον πετυχημένο θεσμό της Αιγιαλείας, «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014».

Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη συμμετέχει στον πετυχημένο θεσμό της Αιγιαλείας, «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2014» (18 -31 Αυγούστου), με πολλές δράσεις και εκδηλώσεις και θα μυήσει τον κόσμο στον κόσμο του κρασιού.

Έτσι, από τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, το οινοποιείο ανοίγει από το πρωί τις πόρτες του στο κοινό και ξεναγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του θεσμού «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» από τις 10:00 πμ έως και τις 4:00 μμ. ενώ τη Τετάρτη 20 Αυγούστου οι ξεναγήσεις και οι γευστικές δοκιμές θα διαρκέσουν έως και τις 8:30 μμ, κλείνοντας την βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια του αμπελιού, του τρύγου και του κρασιού από τον χορευτικό όμιλο Αιγίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, την Κυριακή 24 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού Παρασκευή Αιγιαλείας, ο οινοτέχνης Άγγελος Ρούβαλης θα παρουσιάσει την αμπελουργική ζώνη της Αιγιάλειας ενώ ο σεφ Κώστας Τσίγκας θα πρωταγωνιστεί σε μια ξεχωριστή γαστρονομική βραδιά. Επιπλέον, θα υπάρξει ένα δίκτυο σημείων εστίασης «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» όπου θα προσφέρονται τα τοπικά μενού «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» και οι τοπικοί οίνοι των Πλαγίων Αιγιαλείας.

Τα τοπικά οινοποιεία θα φιλοξενήσουν διάφορες εκδηλώσεις από μουσικές τζαζ και εικαστικές εκθέσεις έως αλεξίπτωτα πλαγιάς στους ημιορεινούς αμπελώνες.

Τo πρόγραμμα της γιορτής «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ» προσφέρει μεταξύ άλλων τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, την συναυλία «2500 χρόνια ελληνική μουσική» με την ορχήστρα Αρχαιοελληνικών και Παραδοσιακών Οργάνων «ΛύρΑυλος» και τη χορογραφική αναπαράσταση αρχαίων ύμνων και ρυθμών «ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» από την Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου». Παράλληλα, τη Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 8:30μμ θα πραγματοποιηθεί η θεματική παράσταση «Τρύγος Έμμετρος» από το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου στους Αμπελόκηπους Αιγείρας και την Κυριακή 31 Αυγούστου τη μουσικοχορευτική παράσταση «Encardia».

Διαβάστε ακόμα:

Ο δρόμος του κρασιού φτάνει μέχρι την Κίνα

Κρασί και προϊόντα της ελληνικής γης

Το ελληνικό κρασί που «μέθυσε» το εξωτερικό

Τα μυστικά του Ήφαιστου κρυμμένα σε ένα μπουκάλι κρασί