Τα νέα εντυπωσιακά κεντρικά γραφεία της Apple αξίας 5 δισ. δολαρίων (Βίντεο)

Τα νέα εντυπωσιακά κεντρικά γραφεία της Apple αξίας 5 δισ. δολαρίων (Βίντεο)
The roof top terrace is viewed at opening of the Apple Park Visitor Center on November 17, 2017 in Cupertino, California. (Photo by Amy Osborne / AFP) Photo: AFP
Το τεράστιο κτίριο σε σχήμα δαχτυλιδιού, αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικό σύμβολο του brand της Apple.

Το κτίριο μπορεί να μοιάζει με ένα τεράστιο διαστημόπλοιο που βρίσκεται παρκαρισμένο στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, είναι στην πραγματικότητα τα νέα κεντρικά γραφεία της Apple. Με την ταιριαστή ονομασία «Apple Park», αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα εκτείνεται σε 4.046 τμ. γης και ίσως είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά campus του κόσμου.

A sign showing the new Apple Park Visitor Center is seen at Apple's new headquarters location after a media event in Cupertino, California on September 12, 2017. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP

Παρά την εξαιρετικά φουτουριστική του εμφάνιση, το «Apple Park» είναι υπό κατασκευή εδώ και πολλά χρόνια, με τον Στιβ Τζομπς να ανακοινώνει για πρώτη φορά το project ο 2006.

Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια σχεδιασμού, προτάσεων και αιτήσεων, αλλά τελικά μέχρι το 2014 η κατασκευή ήταν σε εξέλιξη και μέχρι το 2017, το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό της Apple είχε ήδη ξεκινήσει να μετακομίζει στις νέες εγκαταστάσεις.

Το τεράστιο κτήριο σε σχήμα δαχτυλιδιού αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικό σύμβολο του brand της Apple, και είναι μια τρανή απόδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας στο ανεπιτήδευτο design, στην βιωσιμότητα και στην τεχνολογική εξέλιξη.