Τα Nike Air Yeezy του Κάνιε Γουέστ μπορεί να γίνουν τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας

Τα Nike Air Yeezy του Κάνιε Γουέστ μπορεί να γίνουν τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας
epa08528689 (FILE) - US rapper Kanye West attends the 2020 Vanity Fair Oscar Party following the 92nd annual Academy Awards ceremony, in Beverly Hills, California, USA, 09 February 2020 (reissued 05 July 2020). West announced on twitter that he was 'running for president of the United States'. The US will hold presidential elections on November 3, 2020. EPA/RINGO CHIU Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε δημοπρασία βγάζει ο ράπερ Κάνιε Γουέστ τα πρώτα αθλητικά που φόρεσε σε δημόσιά του εμφάνιση, ένα ζευγάρι Nike που φορέθηκαν στα βραβεία Γκράμι του 2008.

Την δημοπρασία έχει αναλάβει ο γνωστός οίκος Sotheby’s, ο οποίος εκτιμά ότι τα αθλητικά παπούτσια θα ξεπεράσουν την τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, «σπάζοντας» το ρεκόρ της υψηλότερης τιμής που έχουν ποτέ πετύχει σε δημοπρασία αντίστοιχα υποδήματα.

Dropping today: Kanye West Nike Air Yeezy 1 Prototypes, the iconic sneakers worn during the artist’s performance at the…

Posted by Sotheby’s on Monday, April 12, 2021

Παρόλο που το ακριβές τρέχον ρεκόρ δεν είναι γνωστό, τα τελευταία αθλητικά που δημοπρατήθηκαν σε υψηλή τιμή ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια που ανήκαν στον Μάικλ Τζόρνταν και είχαν κατοχυρωθεί το 2020 σε αγοραστή για την τιμή των 615.000 δολαρίων.

Τα διάσημα sneakers προβλέπεται πως θα πουληθούν σε τιμή-ρεκόρ.

Τα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ την τιμή αυτή, κυρίως γιατί αποτελούν τα πρωτότυπα του σχεδίου «Yeezy» της Nike, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύτηκε γρήγορα, εν μέρει επειδή τα είχε φορέσει πρώτος ο Κάνιε.

Το γεγονός ότι ο Κάνιε είχε φορέσει τα αθλητικά «Yeezy» στα Γκράμι δεν αποτελούσε απλά μια προσωπική στυλιστική επιλογή του τραγουδιστή, αλλά μια πραγματική προσπάθεια προώθησής τους, καθώς ο ράπερ είχε συνεργαστεί επίσημα με την Nike- και αργότερα με την Adidas- για τη δημιουργία, και κυρίως την προώθηση, του συγκεκριμένου μοντέλου.

Το 2013, ο Κάνιε Γουέστ διέκοψε την συνεργασία του με την Nike, συνεργαζόμενος πλέον με την Adidas για την συνέχιση της σειράς «Yeezy», με την ίδια την Adidas να κάνει λόγο για την «πιο σημαντική συνεργασία μεταξύ εταιρείας αθλητικών και ατόμου που δεν είναι αθλητής, που υπήρξε ποτέ».

Τόσο τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν από την Nike, όσο και αυτά από την Adidas, υπήρξαν εξαιρετικά δημοφιλή, με τα πρώτα σχέδια να μεταπωλούνται στο Amazon για τιμές που είχαν αγγίξει έως και τις 8.000 δολάρια.