Τα οργισμένα e-mail των ξένων επενδυτών

Τα οργισμένα e-mail των ξένων επενδυτών
ΒΟΥΛΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Τί φοβούνται τα fund και τί ζητούν από την κυβέρνηση και τα κόμματα.

 

«Κλείστε την αξιολόγηση, δώστε τέλος στην αβεβαιότητα». Το μήνυμα αυτό στέλνει για ακόμη μια φορά ο επιχειρηματικός κόσμος και καλεί την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατό τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών, ώστε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ημερησία”.

Κορυφαίοι επιχειρηματίες που μίλησαν στην «Η» τονίζουν πως η αγορά έχει φθάσει στα όριά της, και δεν αντέχει άλλες αναταράξεις, ενώ προειδοποιούν για δραματικές συνέπειες εάν συνεχισθεί η ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην οικονομία.

Ο προβληματισμός είναι έντονος ακόμη και μεταξύ των υγιών επιχειρήσεων, εγχώριων και πολυεθνικών, οι οποίες έχουν «παγώσει» προγραμματισμένες επενδύσεις, ενώ ξένοι επενδυτές που ήταν ένα βήμα πριν από την είσοδό τους στην ελληνική αγορά, κάνουν πίσω, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», τις τελευταίες εβδομάδες ξένα funds και επιχειρηματίες στέλνουν e-mail στους συνεργάτες τους στην Ελλάδα αλλά και σε επίσημους φορείς (όπως π.χ. ο ΣΕΒ) ζητώντας να μάθουν τι θα συμβεί και ποιες είναι οι προοπτικές.

Εκφράζουν φόβους για την πορεία της οικονομίας, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, ανησυχούν μήπως επιστρέψουν τα σενάρια του Grexit (αν και διαψεύδονται απ’ όλους) και βάζουν στο τραπέζι το θέμα της υπερβολικής φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά και της αδυναμίας της Ελλάδας να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το ποιες επενδύσεις επιθυμεί.

Στα, πολλές φορές, οργισμένα e-mail των ξένων τονίζεται με ξεκάθαρο τρόπο ότι πρέπει η κυβέρνηση να κάνει τα πάντα ώστε να κλείσουν οι οικονομικές εκκρεμότητες που ανοίγουν συζητήσεις και για πολιτικές εξελίξεις. Ζητούν δηλαδή να υπάρξει πολιτική και οικονομική σταθερότητα, επιμένουν ότι μόνο με τη συνεννόηση της κυβέρνησης και των κομμάτων θα μπορέσει η χώρα να βγει από τη δίνη, ενώ θέτουν πλέον και προβληματισμό για το προσφυγικό κύμα που «σαρώνει» την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αιτήματα των ξένων επενδυτών έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε επίσημους οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Πηγή: Ημερησία