Τα πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε «όχι» στη συμφωνία

Τα πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που λένε «όχι» στη συμφωνία

Η Αριστερή Πλατφόρμα εκφράζει ανοιχτά μέσω επιστολής την αντίθεσή της στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στους δανειστές.

Τις υπογραφές των Στάθη Λεουτσάκου, Αντώνη Νταβανέλου, Σόφης Παπαδόγιαννη, Κώστα Λαπαβίτσα και Θανάσης Πετράκου φέρει κείμενο το οποίο καλεί τον πρωθυπουργό να απορρίψει τον «εκβιασμό των δανειστών». Μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ασκούν κριτική στον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας πως κατά τη διάρκεια όλου αυτού του διαστήματος θα μπορούσε να είχε προετοιμαστεί συστηματικά για τη συγκρότηση μιας πορείας που θα μπορούσε να θέσει την Ελλάδα εκτός ευρώ.

«Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα με ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου χρέους», σημειώνεται στο τετρασέλιδο κείμενο όπου προτείνεται ένα πρόγραμμα-γέφυρα για μετάβαση στον εθνικό νόμισμα.

Για το δημοψήφισμα, το κείμενο αναφέρει: «Το δημοψήφισμα κατέδειξε τη βούληση του λαού για την οριστική απόρριψη της λιτότητας ανεξάρτητα από τα διλήμματα που του έθεσε το ξένο και το εγχώριο κατεστημένο».