Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στους επιχειρηματίες

Συνθήκες ομαλότητας και διασφάλισης του επιχειρηματικού ρίσκου υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ από μια δική του κυβέρνηση.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

«Το ζήτημα του (σ.σ. επιχειρηματικού) ρίσκου για εσάς μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα» είχε πει απευθυνόμενος σε Έλληνες επιχειρηματίες στο πρόσφατο ταξίδι του στη Σερβία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό το μήνυμα ουσιαστικά επανέλαβε και χτες με τον χαιρετισμό του στα βραβεία ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας «Growth Awards».

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έτσι και αλλιώς είναι δεδομένη και ουδέποτε έλειψε από τη ρητορική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της ΝΔ εντάσσει πιο οργανικά στη ρητορική του για εκλογές το ζήτημα της στήριξης των ιδιωτικών επενδύσεων, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι μόνο μια κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας που θα εξισορροπούν την οικονομική αβεβαιότητα στην Ελλάδα της κρίσης.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η χώρα μας περιμένει πολλά από τον επιχειρηματικό κόσμο. Περιμένει να επενδύσετε στο μέλλον του τόπου μας. Να βάλετε τα κεφάλαια που διαθέτετε, εντός κι εκτός Ελλάδος, να δουλέψουν προς όφελος και δικό σας, αλλά και της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «υπό προϋποθέσεις, η ανηφόρα μπορεί να τελειώσει. Και στην ομαλότητα, όλοι όσοι πέρασαν την ανηφόρα θα μπορέσουν να τρέξουν πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά. Η δική μας δουλειά – των πολιτικών – είναι να διασφαλίσουμε αυτές τις προϋποθέσεις το συντομότερο δυνατόν. Να διασφαλίσουμε την ομαλότητα, την κανονικότητα».

Στη ΝΔ γνωρίζουν καλά ότι είναι εξαιρετικά δύσκολοι οι στόχοι για τους αναπτυξιακούς ρυθμούς για τους οποίους έχουν δεσμευτεί στο πλαίσιο της «συμφωνίας αλήθειας» ακόμα και αν μειωθούν οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής και σ’ αυτή την κατεύθυνση τα καλέσματα προς τους επιχειρηματίες για ιδιωτικές επενδύσεις παίρνουν πιο συγκεκριμένη μορφή όπως αποτυπώνονται στη φρασεολογία των τελευταίων ημερών του κ. Μητσοτάκη.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, στη ΝΔ εγκαλούν και την κυβέρνηση ότι «αμαυρώνει την εικόνα της χώρας στο διεθνές επενδυτικό κοινό» με αφορμή το «φιάσκο» της πώλησης του ΔΕΣΦΑ. Μάλιστα το θέμα του ναυαγίου της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης το έφερε στη βουλή με ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας κάνοντας λόγο για εκτροχιασμό των εσόδων από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων καθώς εκτιμάται ότι αντί των 2,5 δις ευρώ που ήταν ο στόχος για το 2016 στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσουν μόλις 500 εκ ευρώ.

Πηγή: news247.gr