Τα σημάδια που «δείχνουν» πως θα πετύχετε στη ζωή σας

Τα σημάδια που «δείχνουν» πως θα πετύχετε στη ζωή σας

Κατανόηση, ευσυνειδησία και... όλα όσα δείχνουν πως θα διαπρέψετε.  

Όλοι μας θέλουμε να πετύχουμε στα επαγγελματικά μας και συχνά ακολουθούμε πιστά και τυφλά οδηγούς που υπόσχονται να μας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων μας. Συχνά, όμως, έχουμε δείξει ήδη σημάδια που υποδηλώνουν πως θα λάμψουμε στο μέλλον.

Απλά δεν ξέρουμε να τα «μεταφράζουμε».

Ας δούμε 9 σημάδια που δείχνουν πως θα πετύχετε στη ζωή σας.

1. Χαίρεστε με τις επιτυχίες των άλλων

Οι καλύτερες ομάδες είναι εκείνες που δε διστάζουν να θυσιάσουν πράγματα για να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους. Οι «δυνατές» ομάδες απαρτίζονται από άτομα που βοηθούν ο ένας τον άλλον, γνωρίζουν τους ρόλους τους, αναιρούν τους προσωπικούς τους στόχους και δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην ομαδική επιτυχία.

Πρέπει να μάθετε να χαίρεστε για τα άτομα που βρίσκονται κοντά σας και στην ομάδα σας και να μη σκέφτεστε μόνο το προσωπικό σας συμφέρον και να δέχεστε τη χαρά που μπορεί να σας προσφέρει η επιτυχία των άλλων.

2. Ζητάτε συνεχώς νέες εμπειρίες

Κάποιοι έχουν συνδέσει τα άτομα που βαριούνται εύκολα και έχουν διαρκώς την ανάγκη να βιώνουν διαρκώς νέες εμπειρίες, με εκείνα που είναι πιο επιρρεπή σε ναρκωτικά και τζόγο. Ο ιατρός Robert Cloningerη υποστηρίζει πως η αναζήτηση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που σας κρατά υγιείς και ευτυχισμένους και ενθαρρύνει την ανάπτυξη της προσωπικότητας. Και έχει δίκιο, οι άνθρωποι που αναζητούν διαρκώς νέους τρόπους για να προκαλούν τον ίδιο τους τον εαυτό και δεν επαναπαύονται, αντιθέτως θέλουν να βελτιώνονται διαρκώς, είναι πιο πιθανό να πετύχουν αφού δοκιμάζονται σε νέα πράγματα.

3. Δεν σκέφτεστε την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, μόνο τη «ζωή»

Τα συμβολική όρια εργασίας και προσωπικής ζωής είναι σχεδόν αδύνατο να διατηρηθούν. Γιατί; Είστε η δουλειά σας. Η δουλειά σας είναι η ζωή σας, όπως ακριβώς ζωή σας είναι και οι φίλοι σας και η οικογένεια σας. Δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμό, γιατί όλα αυτά τα πράγματα που κάνετε δείχνουν το ποιος είστε.

4. Έχετε απεριόριστη κατανόηση

Σε περίπτωση που η επιχείρηση σας δεν έρχεται να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, η ιδέα σας έρχεται να καλύψει μια ήδη υπάρχουσα ανάγκη ή να λύσουν ένα πρόβλημα. Για να το πετύχετε και να είστε σε θέση να προσδιορίσετε μια ανάγκη ή ένα πρόβλημα, πρέπει να μπορείτε να βάζετε τον εαυτό σας στη θέση του. Αυτό είναι το σημάδι ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Οι εξαιρετικά επιτυχημένοι άνθρωποι, πάνε ένα βήμα παρακάτω και μπαίνουν στη θέση των υπαλλήλων τους.

5. Έχετε να αποδείξετε κάτι… στον εαυτό σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν το κίνητρο για να εργαστούν πιο σκληρά για να αποδείξουν στους άλλους πως είχαν άδικο. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καθοδηγούνται από κάτι βαθύτερο και πιο προσωπικό. Το πραγματικό κίνητρο, η δέσμευση η αφοσίωση είναι αποτέλεσμα την ανάγκης να αποδείξουν κάτι στο ιο σημαντικό άτομο απ’ όλα. Τον ίδιο τους τον εαυτό.

6. Λέτε όχι στο ωράριο των 40ωρών την εβδομάδα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι εργάζονται εξυπνότερα και πιο εντατικά απ’ τον ανταγωνισμό. Δεν ακολουθούν κανόνες και δίνουν περισσότερα απ’ όσα πρέπει.

7. Βλέπετε τα χρήματα ως ευθύνη και όχι ως ανταμοιβή

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες ξοδεύουν τα χρήματα τους σε πολυτελή αυτοκίνητα, ρολόγια και ρούχα για να «επιβραβεύσουν» τον εαυτό τους που πέτυχε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν βλέπουν τα χρήματα αποκλειστικά και μόνο ως προσωπική τους; ανταμοιβή, αλλά σαν έναν τρόπο για να αναπτυχθεί περισσότερο η επιχείρηση, να επιβραβεύσουν και να αναπτύξουν τους εργαζόμενους και να προσφέρουν κάτι πίσω στην κοινότητα.

8. Δεν πιστεύετε πως είστε ξεχωριστοί

Στην εποχή των social media, όλοι κάνουν δημόσιες σχέσεις για τον ίδιο τους τον εαυτό «διακηρύσσοντας» πόσο σημαντικοί είναι και πόσο καλοί είναι στη δουλειά τους.
Οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι δεν το κάνουν. Πιστεύουν πως η επιτυχία τους βασίζεται στην φιλοδοξία, στην επιμονή, και στην εκτέλεση της στρατηγικής. Παράλληλα, αναγνωρίζουν τη σημασία των μεντόρων τους, των υπαλλήλων τους και τη τύχη που είχαν.

9. Αντιλαμβάνεστε ότι η επιτυχία είναι εφήμερη ενώ η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός διαρκεί για πάντα

Σίγουρα οι υψηλοί μισθοί και τα προνόμια και οι ευκαιρίες εξέλιξης είναι σημαντικοί παράγοντες για την εργασία. Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν πως το σημαντικότερο πράγματα που μπορούν να δώσουν στους υπαλλήλους τους είναι η αξιοπρέπεια.