Τα συνδικάτα της Σκανδιναβίας ενώνονται κατά της Tesla του Έλον Μασκ

Τα συνδικάτα της Σκανδιναβίας ενώνονται κατά της Tesla του Έλον Μασκ
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Δεν θα φορτώνονται από τους λιμενεργάτες αυτοκίνητα ή εξαρτήματα της Tesla που προορίζονται για τη σουηδική αγορά.

Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνουν οι αντιδράσεις από συνδικάτα των χωρών της Σκανδιναβίας κατά της Tesla του Έλον Μασκ.

Την Παρασκευή οι Φινλανδοί λιμενεργάτες του συνδικάτου AKT ανακοίνωσαν πως από τις 20 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν αποκλεισμό των οχημάτων της Tesla σε όλα τα λιμάνια της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα φορτώνονται από τους λιμενεργάτες αυτοκίνητα ή εξαρτήματα της Tesla που προορίζονται για τη σουηδική αγορά.

Η κίνηση του AKT έρχεται μετά την ανακοίνωση παρόμοιων ενεργειών από συνδικάτα στη Δανία και τη Νορβηγία σε ένδειξη υποστήριξης προς τους μηχανικούς του σουηδικού συνδικάτου IF Metall, οι οποίοι απεργούν από τον Οκτώβριο για να υπογράψει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία συλλογική σύμβαση εργασίας.

«Αποτελεί κρίσιμο μέρος του σκανδιναβικού μοντέλου αγοράς εργασίας το γεγονός ότι έχουμε συλλογικές συμβάσεις και τα συνδικάτα υποστηρίζουν το ένα το άλλο» δήλωσε ο πρόεδρος της AKT, Ίσμο Κόκο.

Αρκετά άλλα σουηδικά συνδικάτα έχουν επίσης συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, με τους λιμενεργάτες σε όλα τα σουηδικά λιμάνια να αρνούνται να ξεφορτώσουν οχήματα, τους ηλεκτρολόγους να αρνούνται να εργαστούν σε εργαστήρια ή σταθμούς φόρτισης της Tesla και τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους να αρνούνται να παραδώσουν οτιδήποτε στους χώρους εργασίας της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: