Τα τρία «μαθήματα» που έδωσε η πανδημία του κορωνοϊού στους τεχνολογικούς ηγέτες

Τα τρία «μαθήματα» που έδωσε η πανδημία του κορωνοϊού στους τεχνολογικούς ηγέτες
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την τελευταία ημέρα του ψηφιακού συνεδρίου του Fortune, Brainstorm Tech, μίλησαν στελέχη κάποιων από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε ένα επίκαιρο ζήτημα που επηρεάζει μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων: την πανδημία του κορονοϊού. Αυτά είναι τα τρία διδάγματα στα οποία αναφέρθηκαν οι CEO που συμμετείχαν.

της Danielle Abril

Την τελευταία ημέρα του ψηφιακού συνεδρίου του Fortune, Brainstorm Tech, μίλησαν στελέχη κάποιων από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν σε ένα επίκαιρο ζήτημα που επηρεάζει μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων: την πανδημία του κορονοϊού.

Ιδού τρία διδάγματα στα οποία αναφέρθηκαν οι CEO που συμμετείχαν:

  • Αν και η Apple έχει προσαρμοστεί στην εξ αποστάσεως εργασία, η εταιρεία συνεχίζει να πιστεύει στη συνεργασία πρόσωπο-με-πρόσωπο και στις εμπειρίες εντός φυσικών καταστημάτων. Η Deirdre O’Brien, ανώτερη αντιπρόεδρος λιανικής και ατόμων στην Apple, θεωρεί ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να μπαίνεις σε ένα κατάστημα Apple και να μαθαίνεις για τις τελευταίες συσκευές της εταιρείας. Είναι μια πραγματικά αναντικατάστατη εμπειρία.
  • Η παραγωγή ταινιών δεν ήταν ποτέ πιο σύνθετη. Η Donna Langley, επικεφαλής της Universal Filmed Entertainment Group, είπε ότι το προσωπικό άνω των 1.000 ατόμων που δουλεύουν πάνω στο Jurassic World: Dominion έκαναν πάνω από 40.000 τεστ για τον COVID-19 κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Επιπλέον, οι παραγωγοί άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο κάνουν τα γυρίσματα για την αποφυγή πολυκοσμίας σε έναν χώρο. Και εξαιτίας του ιού, η εταιρεία λάνσαρε άλλη μια ταινία μεγάλου budget με την επωνυμία Trolls World Tour σε βίντεο και on-demand την ίδια μέρα που βρέθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες.
  • Καθώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται στον νέο τρόπο ζωής τους, αναπτύσσουν συνήθειες που θα μπορούσαν να κρατήσουν πέρα από την πανδημία. Αυτό περιλαμβάνει το πώς ασκούνται σωματικά. Ο Patrik Frisk, CEO της Under Armour, είπε ότι βλέπει περισσότερους πελάτες να στρέφονται σε δραστηριότητες όπως το τρέξιμο και το ποδήλατο. Και η Brynn Putnam, CEO της εταιρείας οικιακού fitness Mirror, ανέφερε ότι η εταιρεία έχει επωφεληθεί από την αύξηση των ατόμων που επιλέγουν να ασκούνται από το σπίτι καθώς θέλουν να αποφεύγουν τα πολύβουα γυμναστήρια. Όμως, η πρόκληση παραμένει για τις εταιρείες fitness: Μπορούν να προσφέρουν ένα μοναδικό προϊόν ή μια προσωποποιημένη υπηρεσία στους πελάτες;

Πηγή: Fortune