Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε στα social media

Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε στα social media

Βλέπετε, οι hackers κάνουν πάρτι όταν εσείς, αποκαλύπτετε ανυποψίαστα αυτές τις πληροφορίες.

Η ψηφιοποίηση των πληροφοριών και η δημοτικότητα των μέσων κοινωνικής δικτυωσης μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών. Ορισμένοι χρήστες των social media, οι νέοι ειδικά, μπορεί να αγνοούν ότι οι πληροφορίες που μοιράζονται – όπως για παράδειγμα η τοποθεσία που βρίσκονται (location check in) – θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κλοπή της ταυτότητας και για διάφορες απάτες.

Περίπου το 92% των νέων δημοσιεύουν το πραγματικό τους όνομα, το 82% την ημερομηνία γέννησής τους και το 71% δείχνουν την πόλη απ’όπου κατάγονται ή την πόλη διαμονής τους σύμφωνα με το Pew Research Center. Παράλληλα το oversharing έχει γίνει ένα πρόβλημα, καθώς οι καταναλωτές, θα μπορούσαν να προστατευθούν από το ηλεκτρονικό έγκλημα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο τι ανεβάζουν στα social media.

Παρακάτω βρείτε τα τρία είδη πληροφοριών που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ στα social media.

1.     Τις λεπτομέρειες που αναγράφονται στο δίπλωμα οδήγησης ή την ταυτότητά σας

Ορισμένοι χρήστες μπορεί να μπουν στον πειρασμό να δημοσιεύσουν το δίπλωμα οδήγησης, για να καυχηθούν για το επίτευγμά τους ή για να κάνουν πλάκα σε σχέση με την ανόητη φωτογραφία. Ωστόσο, ένα έγκυρο δελτίο ταυτότητας ή το δίπλωμα οδήγησης που θα περιέχει την ημερομηνία γέννησης, την εικόνα, τη διεύθυνση που κατοικείτε και άλλες προσωπικές πληροφορίες μπορεί να αντιγραφούν και να χρησιμοποιηθούν από τους κλέφτες.

Η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες θα μπορούσε να επιτρέψει κλέφτες να ανοίξουν νέους ψεύτικους λογαριασμούς με τα στοιχεία σας, να διαπράξουν απάτες, να κάνουν διάφορες χρεώσεις σε βάρος σας και να φουσκώσουν με παραγγελίες τις πιστωτικές σας κάρτες. Προσπαθήστε να ελέγχετε τακτικά το υπόλοιπο των καρτών σας και τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του τηλεφώνου.

2. Το πρόγραμμα των διακοπών σας και γενικά το που βρίσκεστε

Ενώ είστε ενθουσιασμένοι και θέλετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες από τις διακοπές σας και από τις στιγμές χαλάρωσης σε εξωτικές τοποθεσίες, καλό θα ήταν να μην το κάνετε εκ των προτέρων ή τη στιγμή που συμβαίνει αλλά όταν έχετε επιστρέψει.

Αυτό σας προστατεύει από πιθανούς κλέφτες (γνωστός του γνωστού, ποτέ δεν ξέρετε ποιοι μπορεί να είναι οι επιτήδειοι) που μπορεί να παραμονεύουν έξω από το σπίτι σας και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την απουσία σας. Ζήστε, λοιπόν, τις στιγμές σας και κρατήστε το ανέβασμα των όμορφων άλμπουμ σας ως σουβενίρ για την επιστροφή στη βάση.

3. Πληροφορίες Τραπεζικού Λογαριασμού

Η απόσπαση κάθε είδους πληροφορίας που αφορά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς θα μπορούσε είναι πρόσφορο έδαφος για απάτες. Αν και κάποιοι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα social  media για να δημοσιεύσουν το πρώτο τους εκκαθαριστικό σημείωμα ή την πρόσληψή τους σε μια νέα θέση εργασίας πάνω στον ενθουσιασμό τους, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εμφανίζονται τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού.

Θύματα τέτοιου είδους απάτης μέσω διαδικτύου, είχαν δηλώσει ότι πρωτίστως έδειξαν εικόνες που φαινόταν τα paychecks και επίσης χρησιμοποιούσαν hashtags όπως  #myfirstpaycheck. Με αυτές τις πληροφορίες, οι κλέφτες κατάφεραν να κάνουν χρεώσεις και να κλέψουν όχι μόνο ιδιώτες αλλά  επιχειρήσεις.