Τα «βλέμματα» στραμμένα στο EGW και τη δόση

Τα «βλέμματα» στραμμένα στο EGW και τη δόση

Πώς η πορεία των πλειστηριασμών θα κρίνει την απόφαση του EuroWorking Group.

Με «όπλο» τα στοιχεία που παρουσιάζουν την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που προσκόμισε στις χθεσινές διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, με στόχο να «ξεκλειδώσει» τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ,

Παράλληλα, σήμερα κλείνει και ο τετραήμερος γύρος διαβουλεύσεων, με τις δύο πλευρές να μην αγγίζουν τελικώς τα «καυτά» θέματα της αξιολόγησης, το δημοσιονομικό, το θέμα του αφορολογήτου και το θέμα του μεσοπρόθεσμου για την περίοδο 2019-2022, καθώς επικεντρώθηκαν στο να καταγράψουν σημεία συμφωνίας και διαφωνίας επί των 88 προαπαιτούμενων που περιλαμβάνει ο κατάλογος της δ’ αξιολόγησης. Στα θετικά της χθεσινής πολύωρης διαπραγμάτευσης καταγράφεται η στάση του ΔΝΤ που σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος «έχει αλλάξει προς το καλύτερο μετά το καλοκαίρι και παραμένει σταθερή».

Πέρα από τις χθεσινές συζητήσεις στον πάγο έμεινε και το θέμα των αλλαγών στον νόμο Κατσέλη, το οποίο και θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.