Τα βρήκαν υπουργείο Υγείας και πάροχοι ΕΟΠΥΥ

Τα βρήκαν υπουργείο Υγείας και πάροχοι ΕΟΠΥΥ

Σταματά η επίσχεση μετά τη συμφωνία υπουργείου Υγείας και παρόχων του ΕΟΠΥΥ. Τι θα γίνει με τις κλινικές.

Η συμφωνία για να λήξει η επίσχεση των ιδιωτικών εργαστηρίων και των διαγνωστικών κέντρων που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ σημαίνει πρακτικά ότι από αύριο οι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις εξετάσεις τους.

Γι αυτό και αμέσως μετά τη συμφωνία ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων που, «μετά από τριήμερο έντονο διάλογο, καταλήξαμε στο να μπορούμε να πορευθούμε από κοινού χωρίς να ταλαιπωρούμε τους ασφαλισμένους».

Στη τρίτη αυτή συνάντηση, αποφασίσθηκε ότι άμεσα o Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) θα παραδώσει στο υπουργείο τις συνταγογραφικές οδηγίες, όπως αυτές υπηρετούν τα διεθνή πρότυπα και εξασφαλίζουν την υγεία των ασθενών, βάσει των οποίων και εντός αυτών θα είναι υποχρεωμένα τα διαγνωστικά κέντρα να εκτελούν τις ιατρικές εξετάσεις. Επίσης αποφασίστηκε να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα γίνει η κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Πάντως, όπως διευκρίνισε ο Άδ. Γεωργίαδης, στην παρούσα φάση αυτό που ισχύει σήμερα είναι ένας συνδυασμός κατανομής του ποσού ανά γεωγραφική περιφέρεια και ανά πάροχο, αλλά επανέλαβε ότι εφόσον ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταλήξει σε κάτι διαφορετικό θα αλλάξει το μοντέλο.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr