Τα ξένα ΜΜΕ για τον Κασσελάκη: Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι γράφουν Reuters, Politico, Bloomberg, Associated Press για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο παρελθόν του Στέφανου Κασσελάκη στην Goldman Sachs στέκονται -μεταξύ άλλων- τα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού, σχολιάζοντας την νίκη του 35χρονου στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάδειξη του ως επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Reuters σημειώνει πως ο «πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος πολιτικός εξελέγη την Κυριακή ηγέτης του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, το οποίο ελπίζει σε επιστροφή μετά τη βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές».

Το Politico κάνει λόγο για «μετεωρική άνοδο που υπόσχεται τα πάντα και τίποτα ταυτόχρονα», ενώ στο εν λόγω δημοσίευμα σημειώνεται πως «ο πρωτοεμφανιζόμενος Κασσελάκης εμφανίστηκε ουσιαστικά από το πουθενά όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στα τέλη Αυγούστου και κατάφερε να ξεπεράσει την πρώην υπουργό Εργασίας Αχτσιόγλου, την πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε τη θέση και μέχρι τότε το φαβορί για να κερδίσει την ηγεσία».

Το Bloomberg υποστηρίζει πως «ο Κασσελάκης έχει παρουσιάσει τον εαυτό του ως αυτοδημιούργητο άνθρωπο που θέλει την κοινωνική ισότητα, το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας και την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Αν και αναγνωρίζει ότι έχει μικρή εμπειρία σε ένα πολιτικό κόμμα, λέει ότι η εμπειρία της ζωής του θα τον βοηθήσει να οδηγήσει το κόμμα σε μια νέα πορεία.

Ο 35χρονος γεννήθηκε στο εύπορο βόρειο προάστιο της Αθήνας, το Μαρούσι, και πήγε στις ΗΠΑ όταν ήταν 14 ετών, αφού πήρε πλήρη υποτροφία στην Ακαδημία Phillips στο Andover της Μασαχουσέτης, ένα αποκλειστικό οικοτροφείο που ιδρύθηκε λίγο μετά την Αμερικανική Επανάσταση. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, αποκτώντας πτυχίο Batchelor of Science στα χρηματοοικονομικά και πτυχίο Batchelor of Arts στις διεθνείς σπουδές».

To Associated Press σημειώνει σχετικά πως «έανας 35χρονος επιχειρηματίας χωρίς προηγούμενη πολιτική εμπειρία εξελέγη την Κυριακή επικεφαλής του μεγαλύτερου μπλοκ της ελληνικής αντιπολίτευσης, του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασελάκης νίκησε την Έφη Αχτσιόγλου, μια 38χρονη νομοθέτη και πρώην υπουργό Εργασίας, σε έναν δεύτερο γύρο».

Σύμφωνα με το AlJazeera, «ο Στέφανος Κασελάκης, ένας 35χρονος πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs, εξελέγη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, προκαλώντας σοκ στην ελληνική αριστερά με την αλματώδη άνοδό του.

Μέσα σε ένα μήνα, αναδύθηκε από την πολιτική αφάνεια και έγινε επικεφαλής της κύριας ομάδας της ελληνικής αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: