Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Χρειάζεται να δουλέψεις με ενότητα και συντροφικότητα»

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Χρειάζεται να δουλέψεις με ενότητα και συντροφικότητα»
Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας (Δ), ανταλλάσσει χειραψία με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη (Α), στη Βουλή, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συμβουλή του Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους.

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη έχει αυτήν την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην έναρξη της συνάντησης ο κ. Τσίπρας τόνισε: Θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια και από κοντά. Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος γιατί θα σου χρειαστεί. Να χαρείς αυτές τις ημέρες δίχως ενοχές. Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι πολλές σε αντίθεση με τις δυσκολίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν συνεχεία θα αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις. Η ελληινκή κοινωνία έχει μεγάλα προβλήματα και χρειάζεται να δουλέψεις με ενότητα και συντροφικότητα. Από τις χθεσινές σου δηλώσεις κρατό αυτό που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος. Δεν είναι όπως στο ΝΒΑ”.

Ο κ. Κασσελάκης από την πλευρά του τόνισε: “Έτσι είναι στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος”.

«Τον τιμώ είμαι εδώ για να τηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου παρέδωσε. Προχωράμε», δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνάντησης.

Αλέξης Τσίπρας: Κανέναν δεν θα ωφελούσε μία «πυρηνική έκρηξη» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ευδιάθετος και χαλαρός εμφανίστηκε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στο νέο του γραφείο στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη.

«Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος. Το κατάλαβε;» τον ρώτησε δημοσιογράφος.

«Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ. Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε. Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε χαριτολογώντας ο πρώην επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Του κάνατε ταχύρρυθμα;» σχολίασε δημοσιογράφος.

«Μαθαίνει γρήγορα…», είπε γελώντας.

Και η συζήτηση συνεχίστηκε ως εξής, με τον κ. Τσίπρα να απαντά στις ερωτήσεις με διάθεση χαλαρή και με χιούμορ,

Δημοσιογράφος: Έγινε παράδοση-παραλαβή…

Αλ.Τσίπρας: Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το “βαλιτσακι” με τους κωδικούς των πυρηνικών.

Δημοσιογράφος: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη…

Αλ.Τσίπρας: Κανέναν δεν θα ωφελούσε, δεν νομίζω…

Δημοσιογράφος: Θα πάτε απόψε στο γήπεδο;

Αλ.Τσίπρας: Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός.

Κλείνοντας τη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι θα είναι πολύ συχνά στη Βουλή, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι το γραφείο μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: