Τα ξενοδοχεία που λένε YES! στη σύγχρονη τέχνη

Τα ξενοδοχεία που λένε YES! στη σύγχρονη τέχνη

Η Στεφανία Φλέγγα μιλά για τον όμιλο που έφερε το design στον κλάδο του hospitality.

Σε έργα τέχνης έχει μετατρέψει τις ξενοδοχειακές του μονάδες ο όμιλος YES! HOTELS ο οποίος δημιούργησε μια νέα μόδα στον ξενοδοχειακό κλάδο και ανακήρρυξε το design σε σήμα κατατεθέν του. Ο Όμιλος ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του τον Αύγουστο του 2004 με τη δημιουργία του ξενοδοχείου Semiramis, το οποίο ήταν ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, ενώ φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχούς παρουσίας στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο.

Εκτός από τα ξενοδοχεία υψηλής αισθητικής, ο όμιλος ξεχωρίζει και για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει μέσα από τα πέντε εστιατόρια που διατηρεί. Τον Οκτώβριο, όπως  αναφέρει στο fortunegreece.com η Στεφανία Φλέγγα, Director of Sales & Marketing του ομίλου YES! HOTELS, αναμένεται να ανοίξει στην καρδιά του Κολωνακίου ένα κινέζικο εστιατόριο που θα φέρει σε επαφή τους κατοίκους του κέντρου με την αυθεντική ασιατική κουζίνα. «Η έναρξη του εστιατορίου μετατίθεται για τον Οκτώβριο. Χρειαζόμασταν χρόνο για να βρούμε τα κατάλληλα πιάτα και το μενού. Δεδομένου ότι το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για την κινεζική κουζίνα, θεωρήσαμε ότι ο Οκτώβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να γίνει το σωστό launching».

Διαβάστε ακόμη: Ξενοδοχεία για… test drive!

Το στοίχημα για την YES! HOTELS ήρθε το 2011, όταν μεσούσης της κρίσης, ο όμιλος αποφάσισε να επενδύσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για το NEW HOTEL, ένα ξενοδοχείο κόσμημα που δεν περνάει απαρατήρητο από όσους διασχίζουν την οδό Φιλελλήνων, και το οποίο φέρει την υπογραφή των διεθνούς φήμης σχεδιαστών Fernando και Humberto Campana.

«Τον Ιούλιο του 2011 ανοίξαμε το NEW HOTEL. Ήταν ένα δώρο για το κέντρο της πόλης και θέλαμε να περάσουμε το μήνυμα ότι επενδύουμε σ’ αυτή. Στόχος μας ήταν η προβολή της γειτονιάς. Θέλαμε να γίνει ένας προορισμός και να αισθάνεται ο τουρίστας ότι βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και όχι σε κάποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετοί Αμερικάνοι, Βραζιλιάνοι, Κορεάτες και Κινέζοι το επιλέγουν όχι μόνο για το απαράμιλλο στυλ του, αλλά και για την ελληνικότητα που εκπέμπει.

Από τα πέντε ξενοδοχεία που απαριθμεί ο όμιλος συμφερόντων Ιωάννου (Periscope, TwentyOne, NEW HOTEL, Semiramis, Kefalari Suites) το New Hotel διαθέτει τις περισσότερες κλίνες (79) και ακολουθεί το Semiramis με 51 δωμάτια.

Διαβάστε ακόμη: Τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία του 2014

Μιλώντας για τον ιδιοκτήτη του ομίλου YES! HOTELS, κ. Δάκη Ιωάννου, η κα Φλέγγα τονίζει πως το στοιχείο που τον διακρίνει είναι ότι θέλει να η σύγχρονη τέχνη να μην έχει μουσειακό χαρακτήρα αλλά να ενταχθεί στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Τα ξενοδοχεία του Ομίλου YES! HOTELS κατάφεραν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην εικόνα του luxury hotel, το οποίο στο μυαλό των Ελλήνων ήταν συνδεδεμένο κυρίως με ιστορικά ξενοδοχεία του κέντρου όπως το Μ. Βρετανία.

Ένα θέμα που συζητείται τον τελευταίο καιρό στους ξενοδοχειακούς κύκλους είναι το εγχείρημα της Marketing Greece και της ιστοσελίδας της Discover Greece. «Η προσπάθεια αξίζει συγχαρητήρια. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω ένα ολοκληρωμένο web site το οποίο προβάλλει με σωστό τρόπο την Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει να προβάλλεται σωστά και να εκπροσωπείται από τους κατάλληλους ανθρώπους. Αν όλα αυτά τα χρόνια έχει σωθεί ο τουρισμός, αυτό ήταν χάρη στις κινήσεις του ιδιωτικού τομέα. Κατά τη γνώμη μου το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε καλό δρόμο, δεδομένων των πόρων που έχει στη διάθεσή του».

Κάνοντας έναν απολογισμό για την χρονιά που μας πέρασε ο όμιλος YES! HOTELS κατέγραψε άνοδο 20% σε επίπεδο τζίρου. «Ήταν μια καλή χρονιά το 2013. Τα στοιχεία δείχνουν πως οι κρατήσεις που γίνονται από τον Απρίλιο και μετά, είναι υψηλότερες, σε αριθμό, σε σχέση με πέρυσι». Η κ. Φλέγγα τονίζει πως η κρίση οδήγησε τους Έλληνες ξενοδόχους στο να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική και να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών. «Οι τιμές που προσφέρονται σήμερα από τα ελληνικά ξενοδοχεία είναι δελεαστικές και σε λογικά πλαίσια. Σοβαρά λάθη είχαν γίνει την τετραετία 2004-2008 όταν οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια ήταν υπερβολικά υψηλές».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο όμιλος YES! HOTELS μπορεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο η συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο είναι μεγάλη. Στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέσω της συνεργασίας που έχει με διάφορα ιδρύματα και ορφανοτροφεία που βρίσκονται στις περιοχές που υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες του, χορηγεί  θεσμούς όπως ο Μαραθώνιος και συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προβολή της Αθήνας. Φέτος η διοίκηση αποφάσισε να γιορτάσει με ξεχωριστό τρόπο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσφέροντας 30 εισιτήρια σε ορφανά παιδιά για τα Village Cinemas, ενώ πέρυσι το σύνθημα ήταν «Είμαστε ερωτευμένοι με την γειτονιά μας».