Τακ-τακ και… ξεκλείδωσες τον Mac!

Τακ-τακ και… ξεκλείδωσες τον Mac!

Μια νέα εφαρμογή ξεκλειδώνει την οθόνη του υπολογιστή απλώς χτυπώντας ελαφρά την οθόνη του iPhone.

Πόσες φορές την ημέρα πληκτρολογείτε το password του Mac ώστε να ξεκλειδώσετε την οθόνη; Αν είναι πολλές, τότε η εφαρμογή Knock απλοποιεί τη διαδικασία και γλιτώνει τον χρόνο που -συγκεντρωτικά- χάνεται μέσα στην ημέρα απλώς για να καταφέρουμε να δούμε ξανά την οθόνη μας.

Το Knock λειτουργεί συνδέοντας τον υπολογιστή μας με το iPhone μέσω bluetooth. Επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας τεχνολογία Low Energy. Κάθε φορά που χτυπάμε την οθόνη του κινητού, η εφαρμογή στέλνει στον υπολογιστή το password με την εντολή να μας αφήσει να περάσουμε.

Ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή, δεν χρειάζεται καν να έχει ξεκλειδώσει την οθόνη. Μπορεί να έχει το iPhone στην τσέπη του και απλώς να το «χτυπήσει» πάνω από τα ρούχα του. Είναι ταχύτερο και πολύ πιο εύκολο από το να κουνήσει το ποντίκι (αν έχει ενεργοποιηθεί ο screen saver), να φέρει το παράθυρο διαλόγου, να πληκτρολογήσει το password και να πατήσει enter.

Επιπλέον, η εφαρμογή δίνει ένα παραπάνω κίνητρο στους χρήστες εκείνους που δεν χρησιμοποιούν password να ενδιαφερθούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους. Πλέον δεν έχουν τη δικαιολογία «παίρνει χρόνο να μπαίνω και να ξαναμπαίνω».

Η εφαρμογή κοστίζει 3,59 € στο App Store, λειτουργεί σε MacBookPro 2012 και νεώτερα, MacBook Air και mini από το 2011 και μετά, iMac 2012 και το φετινό Mac Pro. Το iPhone πρέπει να είναι 4s ή νεώτερο (5, 5s, 5c). Η απόσταση λειτουργίας είναι περίπου 7-8 μέτρα.

Δείτε το video:

Διαβάστε ακόμη: Σκουλαρίκια και ρολόγια από παλιά iPhone