Taso Du Val: Αυτά θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία

Taso Du Val: Αυτά θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία
O Founder & CEO της Toptal Taso Du Val με τον CEO/Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο.
Σε συνέντευξή του στον Τάσο Ζάχο, στο πλαίσιο του Fortune Global Forum, ο CEO της Toptal μίλησε για το μέλλον της εργασίας.

Ο Taso Du Val συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Toptal μίλησε με τον CEO/Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο για την τεχνητή νοημοσύνη, τις αλλαγές που φέρνει στον χώρο της εργασίας, τις τάσεις που θα επικρατήσουν μελλοντικά στον κλάδο, αλλά και την κουλτούρα της εταιρείας του.

Δείτε το βίντεο: 

Στη συνέντευξη, που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, στο πλαίσιο του Fortune Global Forum στις 27 με 29 Νοεμβρίου, ο Taso Du Val, αρχικά στάθηκε στα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης για τους εργαζομένους, σημειώνοντας ότι η νέα τεχνολογία θα τους «ξεκλειδώσει», επιτρέποντάς τους να κάνουν περισσότερα. Διαφώνησε με την άποψη ότι μειώνει ραγδαία τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τον φοβίζει η AI.

Εν συνεχεία, μίλησε για το μεγάλο ντιμπέιτ σχετικά με την επιστροφή στο γραφείο ή τη συνέχεια της εξ αποστάσεως εργασίας, που έχει χωρίσει μεγάλες εταιρείες σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ίδιος τάσσεται υπέρ του remote working, άλλα όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρέπει να ξέρει κανείς πώς να το εφαρμόσει καλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες που είναι πρωτοπόρες στην απομακρυσμένη εργασία – μεταξύ των οποίων και η Toptal – έχουν πολύ στιβαρή και ανθεκτική υποδομή όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας τους και θα μπορούσαν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους στο συγκεκριμένο θέμα.

O Founder & CEO της Toptal Taso Du Val
O Founder & CEO της Toptal Taso Du Val

Ο Taso Du Val αναφέρθηκε επίσης, στις αλλαγές που επιταχύνονται λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, στους λόγους, για τους οποίους καθίσταται αναγκαίο το γρήγορο reskilling και upskilling και στο πως θα πρέπει να κινηθούν οι εργοδότες εάν δεν θέλουν αποκλίσεις μεταξύ εργαζομένων, που έχουν παρόμοιους ρόλους.

Παράλληλα, μίλησε για την κουλτούρα της Toptal, στην οποία κυριαρχεί η διαφάνεια, αλλά και για την ιδιαιτερότητα της εταιρείας να μην έχει γραφεία.

*O Taso Du Val είναι Founder & CEO της Toptal, ενός δίκτυο που συγκεντρώνει κορυφαίο ταλέντο on demand σε design, τεχνολογία και επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα της επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν εργασία, να «ανεβάζουν» νέες θέσεις απασχόλησης και να επικοινωνούν με επαγγελματίες. Μετρώντας ήδη πάνω από 250.000 χρήστες και 21.000 πελάτες, υπολογίζεται ότι πάνω 1,5 εκατ. εργασίες έχουν «περάσει» μέσω της Toptal, με την εταιρεία να επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της σε περισσότερες από 140 χώρες.

Δείτε ακόμη:

Βίντεο: Το Fortune Greece στο Global Forum στο Άμπου Ντάμπι!