Βίντεο: Το Fortune Greece στο Global Forum στο Άμπου Ντάμπι!

Ο Alan Murray είναι ο CEO της Fortune Media
Δώσαμε δυναμικό "παρών" στο πιο επιδραστικό forum του Fortune στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και καταγράψαμε όλα όσα αλλάζουν την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τον κόσμο - Δείτε τα highlights και αποκλειστικές συνεντεύξεις. 

Από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην σκιά του διάσημου Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι, έως και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, παραμονή της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα COP 28, πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το παγκόσμιο επιχειρηματικό Forum του Fortune.

Σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων που αναδιατάσσουν τον κόσμο σε όλα τα επίπεδα, με την επιχειρηματική και οικονομική πολιτική σκηνή να βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, και με δύο πολέμους – Ουκρανία και Μέση Ανατολή – να μαίνονται με άγνωστη εξέλιξη και διάρκεια, σκοπός του Fortune Global Forum ήταν να χαράξει τους οδικούς χάρτες για την αντιμετώπιση των σύνθετων επιχειρηματικών προκλήσεων του σήμερα.

Τέσσερα ήταν τα κορυφαία ζητήματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ενός πυκνού τριημέρου στο ξενοδοχείο Emiretes Palace Oriental Mandarin στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Ενεργειακή Μετάβαση, Τεχνητή Νοημοσύνη, Κλιματική Κρίση, Μέλλον της Εργασίας.

Γιατί στο Άμπου Ντάμπι

Κι ενώ παραδοσιακά, το Fortune Global Forum εδώ και τρεις δεκαετίες πραγματοποιείται άλλοτε στην Αμερική και άλλοτε στην Κίνα, με εξαίρεση το 2019 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, φέτος, ο επαναπροσανατολισμός των παγκόσμιων ενεργειακών ροών και η αναδιάταξη των γεωπολιτικών συμμαχιών σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, έχουν στρέψει την προσοχή του κόσμου στην περιοχή του Κόλπου.

Μια δυναμική που αποτυπώνεται στα ΗΑΕ, έναν ισχυρό παίκτη στην παγκόσμια οικονομία, ηγέτη στη βιώσιμη ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας και εμπορίου και κορυφαίο τουριστικό και συνεδριακό προορισμό, που διαθέτει μια τεράστια γκάμα επιχειρήσεων στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της agtech.

Εδώ, λοιπόν, μέσα σε ένα τριήμερο, παρήλασαν τα πιο έξυπνα και πρακτικά μυαλά του κόσμου, από τις επιχειρήσεις, την γεωπολιτική, την διεθνή πολιτική και την τεχνολογία. Η διαπίστωση ήταν κοινή: Για πρώτη φορά, οι επιχειρηματικοί ηγέτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τεκτονικές αλλαγές, και το εντυπωσιακό είναι ότι συμβαίνουν όλες μαζί ταυτόχρονα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Alan Murray, CEO της Fortune Media: «Έχεις την τεχνολογική επανάσταση που επιταχύνεται, την γενετική τεχνητή νοημοσύνη που τον τελευταίο χρόνο άνοιξε τεράστιες νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις και έχεις και τον ενεργειακό μετασχηματισμό. Που μπορεί να μην εξελίσσεται όσο γρήγορα θα ήθελαν οι ειδικοί του ΟΗΕ, αλλά όταν μιλάς με επιχειρηματίες καταλαβαίνεις ότι είναι μια τεράστια αλλαγή που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και υπάρχει και η πανδημία, αλλά και οι γεωπολιτικές δυνάμεις που αναγκάζουν τις εταιρείες να επανεξετάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και τα παγκόσμια αποτυπώματά τους. Όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν ταυτόχρονα δημιουργούν μια πλημμυρίδα αλλαγών που νομίζω ότι όλοι προσπαθούν να κατανοήσουν.»

Δείτε όλη τη συνέντευξη με τον CEO της Fortune Media, Alan Murray:

 

Προσωπικά, δύο πράγματα με εντυπωσίασαν στη διάρκεια του τριήμερου μαραθωνίου: Η επιχειρηματική ευκαιρία που διακρίνουν οι εταιρείες από τον ενεργειακό μετασχηματισμό και η τεράστια πρόκληση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Και κάτι τελευταίο. Οι επιχειρηματικοί ηγέτες παίρνουν πλέον θέση για τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο. Είτε πρόκειται για τις γεωπολιτικές αναταράξεις, είτε για την εγχώρια πολιτική σκηνή σε κάθε χώρα. Είναι ζήτημα αρχών και για την ίδια τους την υπόσταση ως ηγέτες και για τη σχέση με τα στελέχη τους που, περισσότερο από ποτέ, επιθυμούν να εργάζονται σε μια εταιρεία που έχει αφενός έναν ευρύτερο σκοπό, πέρα από την κερδοφορία που είναι το μείζον, και αφετέρου, έχει αρχές και θέσεις και τις τηρεί.

Ακολουθεί σχετικά η συζήτηση με τον Senior Editor at Large του Fortune, Geoff Colvin:

Backstage
Κατά τα άλλα, στο Άμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι, το τριήμερο αυτό μπορούσες να συναντήσεις από τον Τόνι Μπλερ που πήγανε στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου του ή τον Ray Dalio να αναλύει τις επερχόμενες Αμερικανικές εκλογές, μέχρι τον Parag Khanna να επιστρέφει από το γήπεδο τένις και το team του Fortune Greece, στο δικό του stage, να παίρνει quotes και συνεντεύξεις από βραβευμένους και εμβληματικούς δημοσιογράφους, επιχειρηματίες πολυεθνικών και διεθνείς εμπειρογνώμονες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και επειδή μιλάμε για το Fortune, από τις 27 έως και τις 29 Νοεμβρίου, για όλους εκείνους που είχαμε την τύχη και πήραμε την πρωτοβουλία να βρεθούμε στο FGF, δεν ήταν μόνο ένα τριήμερο με ελκυστικό περιεχόμενο, δικτύωση και ουσιαστικές προτάσεις… Ζήσαμε και ό,τι καλύτερο μπορείς να απολαύσεις σε τέχνη, διασκέδαση, κουζίνες του κόσμου και ψυχαγωγία.

Διαβάστε επίσης: 

Parag Khanna: Η Ελλάδα βιώνει μια πραγματικά θαυμαστή αναζωογόνηση

Taso Du Val: Αυτά θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία

Δείτε φωτογραφίες από το Fortune Global Forum:

1/20
Αlan Murray, Παύλος Ευθυμίου, Τάσος Ζάχος, Αναστασία Παρετζόγλου.
Geoff Colvin, Tάσος Ζάχος, Παύλος Ευθυμίου, Αναστασία Παρετζόγλου.
O Partner του Fortune Greece Παύλος Ευθυμίου με τον Τόνι Μπλέρ.
O CEO της Accenture Greece Κυριάκος Σαμπατακάκης.
Ο πρώην πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου Τόνι Μπλερ με τον Alan Murray, CEO της Fortune Media.
O Founder & CEO της Toptal Taso Du Val με τον CEO/Editor in Chief του Fortune Greece Τάσο Ζάχο.
H CEO της People for Business Ρεβέκκα Πιτσίκα.
Reception & Networking Dinner στο Fortune Global Forum.
O Parag Khanna είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Climate Alpha.
Reception & Networking Dinner στο Fortune Global Forum.
Η Aναστασία Παρετζόγλου, Executive Chair του Fortune Greece στο MPW Breakfast.
Άποψη από το Emirates Palace Mandarin Oriental, που φιλοξένησε το συνέδριο.