Τατσόπουλος: Σκατοφυλλάδες γράφουν ότι απέτυχε η εξαγορά βουλευτών!

Τατσόπουλος: Σκατοφυλλάδες γράφουν ότι απέτυχε η εξαγορά βουλευτών!

«Βλέπω εκλογές ως το plan B του Σαμαρά» εκτιμά ο Πέτρος Τατσόπουλος – Tι δηλώνουν βουλευτές μετά τη πρώτη ψηφοφορία.

«Βλέπω εκλογές, με ένα πολύ άσχημο κλίμα. Εξαιρετικά πολωμένο» δήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον ραδιοσταθμό Βήμα, ενώ πρόσθεσε: «Βλέπω ότι κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό, απ’ ό,τι φαίνεται, μπορεί και να ήταν το plan B του Σαμαρά. Και όσοι έχουμε σώας τας φρένας ακόμη- και είμαστε λίγοι- είναι να δώσουμε τον αγώνα τον καλό, ώστε στο μετεκλογικό τοπίο, που θα είναι μάλλον μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δυναμώσουμε τις φωνές του ρεαλισμού. Φωνές σαν το Ποτάμι».

Συμπλήρωσε ακόμη πως «δεύτερες εκλογές βλέπω μόνο στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ τρελαθεί τελείως και δεν απομονώσει τους λαϊκιστές και θελήσει να συνεχίσει τη δημαγωγία.

Πιστεύω ότι το περιβάλλον θα είναι τόσο τοξικό εκείνη τη στιγμή, που ούτε αυτοδυναμία θα πάρει, ούτε τίποτα. Ελπίζω ότι δεν θα ξαναρχίσουμε το γαϊτανάκι των εκλογών».

Ο κ. Τατσόπουλος, οργισμένος από δημοσιεύματα, σημείωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα πως «όλες αυτές τις ημέρες, μας τα είχαν πρήξει ότι εξαγοράζονται βουλευτές. Βαλίτσες, κουμπαράδες… Ό,τι παπάρα ήθελε (ο) καθένας! Σήμερα, αυτά τα σκουλήκια που έλεγαν αυτά τα πράγματα, με τι τίτλο κυκλοφόρησαν; «Απέτυχε η εξαγορά βουλευτών». Έχω τρελαθεί με αυτή τη χώρα. Πού το διάβασα; Σε σκατοφυλλάδες!… Δίνει λογαριασμό κανένας που γράφει αυτά τα πράγματα; Τις προηγούμενες ημέρες έδιναν ονόματα πώς θα ψηφίσουμε, πόσα πήραμε και ποιοι είμαστε. Γιατί δεν βγαίνουν να ζητήσουν συγγνώμη σήμερα, αλλά αυτά τα καθίκια το μόνο που λένε είναι ότι «απέτυχε»; Μας έδωσαν πολύ λίγα εκατομμύρια, εκεί ήταν το πρόβλημα. Η βαλίτσα είχε μόνο πέντε εκατομμύρια και εμείς ζητούσαμε έξι! Ζητάει κανένας συγγνώμη σήμερα; Που βγήκαν 160 μόνο; Ζητάει κανένας από όλους αυτούς συγγνώμη σήμερα, που μας έλεγαν πουλημένους; Αντί να ζητήσουν συγγνώμη ή να επέμβει ο εισαγγελέας να τους αναγκάσει να ζητήσουν συγγνώμη, βγαίνουν και λένε ότι απέτυχε η εξαγορά. Δεν τα βρήκαμε, παιδιά, στα λεφτά. Ήταν λίγα! Δεν βγαίνουν να πουν ότι έκαναν λάθος ή ότι είχαν λάθος πληροφορία… Εγώ τους δικαίωσα; Ήμουν ένας από αυτούς που έδειξαν ότι δεν είμαστε πουλημένοι. Δεν μπορώ! Απέδειξε η Βουλή των Ελλήνων χθες, ότι δεν τα παίρνει. Είναι ηλίθια; Πιθανότατα. Αλλά δεν είναι πουλημένη!».

Σηφουνάκης: Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο συνεννόησης
Τη θέση πως οι ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης πρέπει άμεσα να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα συνεννόησης διαφορετικά η στάση τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιδιώκονται πρόωρες εκλογές, πρόβαλε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. Ο κ. Σηφουνάκης παράλληλα, προειδοποίησε πως αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τότε οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες.

Ο βουλευτής με δηλώσεις του, ζήτησε σύγκληση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου κατά την οποία θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο των εθνικών εκλογών του 2015.

«Διαφορετικά, αν οι ηγεσίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία, τότε δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος κίνδυνος της καταστροφής δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουνε αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει» ανέφερε ο βουλευτής, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του.

Ανεξάρτητοι βουλευτές
Η συναίνεση αποτελεί τη «λυδία λίθο» για τους ανεξάρτητους βουλευτές Βασίλη Καπερνάρο, Κώστα Γιοβανόπουλο και Βασίλη Οικονόμου για να υπερψηφίσουν Πρόεδρο, όπως δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ενώ ο Παναγιώτης Μελάς δήλωσε ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου.

Ο κ. Καπερνάρος σημείωσε ότι ο λόγος που λειτουργεί αρνητικά προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι «η πρακτική των δύο κομμάτων» και προέταξε την ανάγκη της μεταξύ τους συνεργασίας. «Αν δεν υπάρξει συναινετική πρόταση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα ψηφίσω “όχι” και στους επόμενους δύο γύρους» είπε και έκανε λόγο για «ανευθυνότητα».

«Η απουσία μου από τη Βουλή είχε σκοπό να δείξει σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να υπάρξει συναίνεση» είπε, από την πλευρά του, ο κ. Γιοβανόπουλος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο ανεξάρτητος βουλευτής τόνισε, επίσης, πως έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, αλλά συμπλήρωσε πως δεν θα το αποκαλύψει.

Ο κ. Μελάς ο οποίος δήλωσε «παρών» τόνισε στον ίδιο σταθμό ότι στις επόμενες ψηφοφορίες θα ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου. «Στις επόμενες ψηφοφορίες, θα κινηθώ προς θετική κατεύθυνση» είπε, σημειώνοντας ότι «θα υπάρξουν κι άλλοι που θα λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο». Χωρίς να κάνει αναφορά σε ονόματα, ο κ. Μελάς εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ακολουθήσουν τη δική του «οδό» θα προέρχονται από τους ανεξάρτητους, καθώς αυτοί που ανήκουν σε κοινοβουλευτικές ομάδες «λειτουργούν υπό πίεση».

Σκουρλέτης: Να πάμε σε εκλογές λόγω εθνικού συμφέροντος

«Ελάχιστη σημασία έχει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημασία έχει να πάμε στις εκλογές λόγω εθνικού συμφέροντος» επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε τις συζητήσεις περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού. «Δεν ασχολούμαστε με κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, με μόνο σκοπό τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής… Δεν ασχολούμαστε με αυτές τις προτάσεις» σημείωσε.  «Για πρώτη φορά από το 2010 θα συζητήσουμε αξιόπιστα με τους εταίρους μας ως κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δυσκολίες; Ναι, υπάρχουν».