Ταξιδέψτε όπου σας λέει η τσέπη!

Ταξιδέψτε όπου σας λέει η τσέπη!

Το captainwise.com είναι η πρώτη ταξιδιωτική πλατφόρμα που προτείνει διακοπές με βάση το budget του χρήστη.

Λίγες μέρες ζωής μετρά το website captainwise.com, μια νέα εναλλακτική πρόταση στο χώρο του online τουρισμού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε το ποσό που διαθέτετε και το χρονικό διάστημα που θέλετε να πάτε διακοπές. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ειδικούς. Πληθώρα πακέτων με διαφορετικούς συνδυασμούς προορισμών και ξενοδοχείων ξετυλίγεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας και εσείς επιλέγετε αυτό ταιριάζει στα γούστα και τις ανάγκες σας.

Για τους πιο αποφασιστικούς που γνωρίζουν εκ των προτέρων τον προορισμό που θέλουν, υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής των υπόλοιπων παραμέτρων όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα αεροπορικά εισιτήρια, χωρίς να αλλάζει το αρχικό κόστος. Η κράτηση  γίνεται μέσω των δύο μεγάλων και αξιόπιστων συνεργατών του captainwise.com, το booking.com για τα ξενοδοχεία και το travelplanet24.com  για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Το captainwise.com συνιστά μια έξυπνη ιδέα τριών νέων ανθρώπων -του Χρήστου Χατζηαποστολάκη, του Δημήτρη Σχίζα και του Ανδρέα Καρούτζου– οι οποίοι ορμώμενοι από την αγάπη τους για τα ταξίδια επέλεξαν να δημιουργήσουν μια ταξιδιωτική πλατφόρμα που θα ανταποκρίνεται σε όλα τα βαλάντια. Ο Δημήτρης και ο Χρήστος ήταν συμφοιτητές στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο  και σπούδασαν εφαρμοσμένα μαθηματικά, ενώ ό Ανδρέας ως designer έχει αναλάβει την εικόνα της ιστοσελίδας.

Διαβάστε ακόμη: H πρώτη startup που συγκέντρωσε 25 εκατ. δολάρια για ανταλλαγή Bitcoin

«Θέλαμε να πάμε διακοπές κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ψάχναμε στο Internet συμφέρουσες προσφορές. Το πρόβλημα ήταν ποιος θα έκανε κάθε φορά την αγγαρεία για να δούμε το που θα πάμε με τα χρήματα που είχαμε», αναφέρει στο FortuneGreece.com o Χρήστος Χατζηαποστολάκης, ο οποίος υπογραμμίζει πως η ειδοποιός διαφορά του captainwise.com έγκειται στο γεγονός ότι είναι η μοναδική ιστοσελίδα στην οποία γίνεται αναζήτηση με βάση το budget και την ημερομηνία και όχι με βάση τον προορισμό ως συνήθως.

Με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή του ονόματος captain wise; Το όνομα συμβολίζει, σύμφωνα με τον Χρήστο τον καπετάνιο που καθοδηγεί το πλήρωμα με ασφάλεια σε έναν προορισμό και το δεύτερο συνθετικό αναφέρεται στην συνετή διαχείριση των χρημάτων που διαθέτει ο ταξιδιώτης.

To captainwise.com φιλοξενείται και επωφελείται πλήρως από το πακέτο υποδομών, υπηρεσιών και συμβουλών του  IQbility ενώ παράλληλα στην εταιρία έχει επενδύσει το PJTechcatalyst fund τo ποσό των 60.000 Ευρώ. Το εν λόγω ποσό έχει αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής  και ένα μέρος έχει πάει σε μισθούς και marketing.

Στόχος για το 2014 είναι να μεγαλώσει η ομάδα γιατί καθημερινά δημιουργούνται και νέες ανάγκες. «Από τη νέα χρονιά θα εντάξουμε προορισμούς όχι μόνο από Αθήνα προς Ευρώπη αλλά προς όλο τον κόσμο». Η ομάδα του captain wise ξεκαθαρίζει πως  στην παρούσα φάση δεν  σκέφτονται να εντάξουν στο πρόγραμμα άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος διότι το κόστος μετακίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό από το αεροδρόμιο της Αθήνας.  Επόμενη βάση ενδεχομένως να είναι η Βαρκελώνη και η Κωνσταντινούπολη, πόλεις από τις οποίες καλύπτονται πολλά δρομολόγια.