Ταξίδι στα ’90s μέσα απ’ αυτό το ρετρό καφέ που άνοιξε στο Μόντρεαλ (Φωτογραφίες)

Ταξίδι στα ’90s μέσα απ’ αυτό το ρετρό καφέ που άνοιξε στο Μόντρεαλ (Φωτογραφίες)
pexels

Κύβοι του Ρούμπικ, vintage έπιπλα και πάτωμα σκακιέρα που θυμίζει γνωστά αθλητικά παπούτσια.

Το καναδικό στούντιο Ménard Dworkind δημιούργησε ένα ρετρό καφέ-μπαρ στον Καναδά. Οι καθρέφτες του έχουν πλαίσια φτιαγμένα από κύβους του Ρούμπικ ενώ το δάπεδο θυμίζει σκακιέρα. Στο κέντρο του Μόντρεαλ, το Caffettiera Caffé Bar είναι μια καφετέρια βγαλμένη από τα ‘90s. «Το καρό δάπεδο είναι εμπνευσμένο από τη σκακιέρα των Vans παπουτσιών», αναφέρει ο συνιδρυτής του Ménard Dworkind. «Εγώ και οι συνεργάτες μου μεγαλώσαμε στη δεκαετία του 90, και αντλήσαμε έμπνευση από τη νοσταλγία για εκείνη την εποχή».

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήθελε να φέρει κάτι από την ιταλική κουλτούρα καφέ στο Μόντρεαλ- οι πελάτες να αισθάνονται άνετα να μείνουν αρκετή ώρα στον χώρο απολαμβάνοντας ένα ζεστό φλυτζάνι.

«Τοποθετήσαμε ένα μακρύ μπαρ στη μέση του καφέ για να ενθαρρύνουμε την κοινωνικοποίηση» λένε οι δημιουργοί.

Καμπυλωτοί καθρέφτες κρέμονται πάνω από πλαστικά πάνελ που μιμούνται το ξύλο, ένα ρετρό υλικό που ήταν δημοφιλές κατά την δεκαετία του ’90 και επιλέχθηκε για να συνδέσει τους πελάτες με τις δικές τους νοσταλγικές αναμνήσεις.

Τα τραπέζια είναι κυκλικά ενώ τους τοίχους στολίζουν κορνιζαρισμένες φωτογραφίες μοντέλων που μεσουρανούσαν επίσης στη δεκαετία του ’90.

Οι έντονες καμπύλες των επίπλων αντηχούν το σχήμα των καθρεφτών ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν vintage καρέκλες που βρέθηκαν μέσω αγγελιών και ντύθηκαν στην ίδια απόχρωση δέρματος με τους καναπέδες.

Κάποια από τα φώτα κρέμονται με κίτρινο καλώδιο τηλεφώνου από την οροφή ρίχνοντας θερμό φως στα τραπέζια.

Σάντουιτς και αρτοσκευάσματα εκτίθενται στο κεντρικό μπαρ, μπροστά από το ράφι με τα παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα.

Βιβλία, παιχνίδια και αυτοκόλλητα από την δεκαετία του ’90 απλώνονται σε διάφορα σημεία του καφέ ενισχύοντας το νοσταλγικό συναίσθημα.