Τεχνολογία, design και καινοτομία στο επίκεντρο του φετινού TEDxAcademy 2016

Τεχνολογία, design και καινοτομία στο επίκεντρο του φετινού TEDxAcademy 2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxACADEMY 2016: Re-imagine Greece.

Με απόλυτη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή ολοκληρώθηκε το TEDxAcademy 2016 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κεντρικό θέμα «Re-imagine Greece». Μας ενέπνευσε, μας κινητοποίησε και μας προσκάλεσε σε ένα ταξίδι δημιουργικού διαλόγου για το σήμερα και το αύριο.

Γύρω στα  1.500 άτομα παρακολούθησαν τις ομιλίες που πραγματοποίησαν οι 19 διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές της διοργάνωσης, ενώ χιλιάδες επιπλέον άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω live streaming, συμμετέχοντας διαδικτυακά στον ανοιχτό διάλογο που άνοιξε  αυτή τη χρονιά το TEDxAcademy σε σχέση με τις τρεις βασικές θεματικές ενότητες:

  • Ο Κόσμος Αλλάζει, όπου οι:

Δημήτρης Νανόπουλος, John Andrews, Kalle Palling, Φωτεινή Αγραφιώτη, Εύα Ψάλτη και Michael Heupel ανέδειξαν μέσα από τις ομιλίες τους τις δυνάμεις που διαμορφώνουν τις  παγκόσμιες εξελίξεις για τον κόσμο προς το 2030.

  • Γράμμα από το Μέλλον: Η Ελλάδα το 2030, κατά την οποία οι:

John Danner, Θοδωρής Πεπανίδης, David Horner, Παναγιώτης Πασχαλάκης, Σταύρος Τσακυράκης και Αχιλλέας Χατζηνίκος αναφέρθηκαν σε πρακτικές και νοοτροπίες που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην κορυφή της καινοτομίας, της παιδείας, της οικονομίας και της Δημοκρατίας.

  • Μια νέα Αντίληψη, όπου οι:

Γιώργος Λογοθέτης, Jamie Anderson, Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Jonathan Kloberdanz, Σταύρος Μπένος, Μανώλης Αναστασάκος και Cindy Gallop εστίασαν στον ανθρώπινο παράγοντα σαν καταλύτη της αλλαγής και της επιτυχίας.

Την εκδήλωση άνοιξαν με μία εντυπωσιακή εμφάνιση οι χορευτές της Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ ξεχώρισαν με την ερμηνεία τους τόσο το συγκρότημά fonέs όσο και ο γνωστός τσελίστας Michael Heupel με τσέλο που χρονολογείται από το 1723.

Το κοινό ενθουσιάστηκε με τις θεματικές εκθέσεις και τα περίπτερα των χορηγών που παρουσιάστηκαν στον χώρο του Μεγάρου με επίκεντρο την τεχνολογία, το design και την καινοτομία. Οι ομάδες που συμμετείχαν παρουσίασαν με διαδραστικό τρόπο τα projects τους, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς υλοποιείται μια τρισδιάστατη εκτύπωση από ένα 3D-printer τελευταίας τεχνολογίας, που φιλοξενήθηκε στο χώρο,  ένα ξύλινο ποδήλατο ιδανικό για τις μετακινήσεις στην πόλη, ευρηματικές ψηφιακές συσκευές για ατομική ή οικιακή χρήση, καθώς και ειδικές εφαρμογές που αναδεικνύουν τις δυνατότητες εξοπλισμού και αξιοποίησης του δημόσιου χώρου και την ανακύκλωση.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy Νίκη Συροπούλου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που για έβδομη συνεχή χρονιά το TEDxAcademy ολοκλήρωσε τον κύκλο του με επιτυχία, με 19 εμπνευσμένες ομιλίες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Οι 1.500 συμμετέχοντες, εμπνεύστηκαν και ταξίδεψαν μαζί μας στο 2030 μαζί με χιλιάδες θεατές που ακόμα και μέσω διαδικτύου μας συνόδεψαν και μας υποστήριξαν. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους  πολύτιμους συνεργάτες μας όσο και τους 125 εθελοντές μας που δούλεψαν με πάθος και αγάπη δίνοντας τη δική τους πνοή στο φετινό TEDxAcademy 2016. Η κοινή έμπνευση, η δημιουργικότητα και η συνεργασία θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα το 2030!»

Για ακόμα περισσότερα νέα από τη φετινή διοργάνωση επισκεφθείτε τη σελίδα του TEDxAcademy στο Facebook ή την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.tedxacademy.com).