To τελευταίο χαρτί του παίζει ο Σίλβιο

To τελευταίο χαρτί του παίζει ο Σίλβιο

Το πολιτικό μέλλον του Καβαλιέρε κρίνει η ιταλική Γερουσία . Ετοιμάζει βίντεο - απάντηση ο Μπερλουσκόνι.

Αποφασίζει για το μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι η ιταλική Γερουσία, που ψηφίζει για την αφαίρεση ή όχι της έδρας του Καβαλιέρε μετά την καταδίκη του από τη δικαιοσύνη της χώρας.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ίδιος σχεδιάζει την επικοινωνιακή του αντεπίθεση με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα που επρόκειτο να μεταδοθεί χθες Τρίτη αλλά αναβλήθηκε για την ημέρα της ψηφοφορίας. Χθες μάλιστα το Ανώτατο Δικαστήριο κατάφερε άλλο ένα πλήγμα στον Καβαλιέρε, επιβάλλοντας στην εταιρεία του Fininvest να πληρώσει αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ στην εταιρεία CIR (ιδιοκτησίας του Κάρλο ντε Μπενεντέτι).

Η «σκληρή» Μαρίνα Μπερλουσκόνι στο τιμόνι της ιταλικής κεντροδεξιάς;

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του κόμματός του απειλούσαν ότι θα άρουν την στήριξη στην κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, ο ίδιος ο Μπλερλουσκόνι στο βίντεο φέρεται να αναφέρεται σε ανασύσταση του κόμματός του χωρίς να απειλεί τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης . Σύμφωνα με την Repubblica, ο Μπερλουσκόνι για πάνω από δέκα λεπτά θα απευθύνεται στον ιταλικό λαό καλώντας τον να στηρίξει την προς ανασύσταση Forza Italia (το πρώτο του κόμμα), μαζί με τις συνηθισμένες επιθέσεις του στην «αριστεροκρατούμενη Δικαιοσύνη που τον κυνηγά», αλλά δεν θα θέτει σε κίνδυνο, τουλάχιστον για την ώρα, την στήριξη του κεντροδεξιού PdL στην κυβέρνηση.

Το μήνυμα του Καβαλιέρε είναι με άλλα λόγια ότι δεν αποχωρεί από την πολιτική σκηνή αλλά δεν τραβά και το χαλί κάτω από τα πόδια του Λέτα. Εάν εξελιχθεί έτσι το τελικό μήνυμα του Μπερλουσκόνι, σχολιάζουν στο Reuters πολιτικοί αναλυτές, αυτό θα σημαίνει ότι στην κεντροδεξιά επικράτησαν οι «περιστερές» έναντι των «γερακιών» που πρότειναν να ρίξει ο Καβαλιέρε τον Λέτα και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.