Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Αν δεν θέλετε νέο πρόγραμμα, όλα τελείωσαν

Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Αν δεν θέλετε νέο πρόγραμμα, όλα τελείωσαν

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δείχνει σκληρή στάση μπροστά στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πρόγραμμα-γέφυρα.

Λανθασμένα δήλωσε ότι είναι τα δημοσιεύματα για συμφωνία της Ελλάδας με την Κομισιόν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής οικονομίας είπε στο περιθώριο της διάσκεψης του G20 πως στο Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση νέου προγράμματος για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα δεν θελήσει ένα νέο πρόγραμμα τότε όλα έχουν τελειώσει. Ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η Γερμανία θέλει να ακούσει την Τετάρτη από την Ελλάδα δεσμευτικές προτάσεις.

Συμβιβαστική λύση αναμένεται να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να προωθήσει στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης μια συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα ζητήσει να της δοθεί μια περίοδος έξι μηνών για να συζητήσει με τους πιστωτές της τα εκκρεμή ζητήματα και ένα πρόγραμμα που θα διαδεχθεί το σημερινό, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων MNSI, το οποίο επικαλέστηκε ευρωπαϊκές πηγές που δεν κατονόμασε.

Στην αυριανή συνάντηση πάντως δεν αναμενόταν ούτως ή άλλως να υπάρξει μια μεταβατική συμφωνία, που η ΕΕ θα ήθελε να επιτευχθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Οι προσδοκίες είναι «χαμηλές» σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι δεν υπάρχει καμιά επίσημη πρόταση.

Αναλυτές αναμένουν μια σκληρή, επίπονη και μακρόχρονη διαπραγμάτευση.