«Τέλος» η απεργία των μηχανοδηγών της DB

«Τέλος» η απεργία των μηχανοδηγών της DB
Photo:

Για «χειρονομία καλής θέλησης» έκανε λόγο ο επικεφαλής του GDL.

Η χωρίς προηγούμενο απεργιακή κινητοποίηση την οποία πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί των επιβατικών και εμπορευματικών συρμών της Deutsche Bahn (DB) στη Γερμανία, η οποία προκηρύχθηκε την Τετάρτη και επρόκειτο να διαρκέσει έως την Δευτέρα, θα ανασταλεί το Σάββατο στις 18:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής του συνδικάτου GDL, το οποίο εκπροσωπεί τους απεργούς.

Ο Κλάους Βεσέλσκι, ο επικεφαλής του GDL, ανακοίνωσε στη Φραγκφούρτη το τέλος της κινητοποίησης, σε μια «χειρονομία καλής θέλησης», λίγες ώρες μετά από μια απόφαση της δικαιοσύνης που έκρινε νόμιμη την απεργία. Το συνδικάτο είχε προηγουμένως απορρίψει μια συμβιβαστική πρόταση που του υπέβαλε η διεύθυνση της DB, της δημόσιας επιχείρησης των σιδηροδρόμων της Γερμανίας.

Η απεργιακή αυτή κινητοποίηση συνέπεσε με το Σαββατοκύριακο που εορτάζεται η 25η επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Δύο εκατομμύρια επισκέπτες αναμένεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για τους εορτασμούς αυτούς.

Ο Ούλριχ Βέμπερ, εκπρόσωπος της DB, χαιρέτισε την ανακοίνωση αυτή ως ένα «καλό σημάδι για τους πελάτες και τους εργαζομένους μας».