Τέλος εποχής: Χρεοκοπεί η εταιρεία παιχνιδιών Toys R US

Τέλος εποχής: Χρεοκοπεί η εταιρεία παιχνιδιών Toys R US

Η εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών κατέθεσε φάκελο για υπαγωγή στο Άρθρο 11 στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο για να διαχειριστεί το χρέος της.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης παιχνιδιών Toys R Us κατέθεσε φάκελο για υπαγωγή στο Άρθρο 11 στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο, προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις διαδικασίες πτώχευσης «για να αναδιαρθρώσει το χρέος σε εκκρεμότητα και να παγιώσει μια βιώσιμη δομή κεφαλαίου, που θα της δώσει τη δυνατότητα να επενδύσει σε μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».

Πιο συγκεκριμένα, η προστασία του κεφαλαίου 11 επιτρέπει στην εταιρεία να αναδιοργανώσει 400 εκατ. δολάρια σε οφειλές το 2018, άλλα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2019 και στη συνέχεια να επαναδιαπραγματευτεί τα υπόλοιπα, σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται ότι η Toys ‘R’ Us μετρά περίπου 1.600 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ οι δραστηριότητές της εταιρείας εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά – συμπεριλαμβανομένων 255 καταστημάτων με άδεια και κοινοπραξίας κοινών επιχειρήσεων στην Ασία – δεν αποτελούν μέρος της κατάθεσης πτώχευσης.

«Η Toys ‘R’ Us επιθυμεί να συνεργαστεί με τους προμηθευτές της για να διασφαλιστεί ότι τα επίπεδα των αποθεμάτων της θα διατηρηθούν και τα προϊόντα θα συνεχίσουν να παραδίδονται εγκαίρως», ανακοίνωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: «Λουκέτο» στο θρυλικό κατάστημα Toys R Us των ΗΠΑ

Ακολουθείστε το Fortune Greece στο Instagram