«Τέλος» οι χρεώσεις roaming για όσους ταξιδεύουν

«Τέλος» οι χρεώσεις roaming για όσους ταξιδεύουν

Η Κομισιόν κατέληξε σε συμφωνία για τον τερματισμό των τελών περιαγωγής και διασφάλισης της ελεύθερης πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Υπέρογκοι λογαριασμοί τηλεφώνων που βγάζουν τους ταξιδιώτες εκτός προϋπολογισμού, «κρυφές» χρεώσεις και μια ανύπαρκτη σύνδεση στο Internet είναι μερικές απ’ τις εμπειρίες που βιώνει κάποιος κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Όλες αυτές οι εμπειρίες θα είναι σύντομα παλιές μνήμες. Σχεδόν δύο χρόνια αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε την πρότασή της για μια ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών,  επιτεύχθηκε μια συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Ο συμβιβασμός επιτεύχθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά τις τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμικών οργάνων και προβλέπει:

  • Το τέλος των τελών περιαγωγής, τον Ιούνιο του 2017. Όταν ταξιδεύετε στην ΕΕ, οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα καταβάλλουν την ίδια τιμή όπως στη χώρα τους, χωρίς επιπλέον χρέωση.
  • Ισχυροί κανόνες για το διαδίκτυο θα εξασφαλίζουν το δικαίωμα κάθε Ευρωπαίου για πρόσβαση στο Internet, χωρίς διακρίσεις.

Τα μέτρα αυτά θα ολοκληρωθούν με μια φιλόδοξη αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες το 2016. Η μεταρρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνει έναν πιο αποτελεσματικό συντονισμό του ραδιοφάσματος σε επίπεδο ΕΕ. Δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να ανθίσουν τα ψηφιακά δίκτυα και τις υπηρεσίες θα αποτελέσει το βασικό στόχο του σχεδίου της Επιτροπής για μια ενιαία ψηφιακή αγορά.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση