Τέλος οι υπηρεσίες της Google στις παλιές συσκευές Android

Τέλος οι υπηρεσίες της Google στις παλιές συσκευές Android
Photo: pixabay.com
Οι χρήστες δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως το Gmail, το Drive, το YouTube και το Maps.

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τους κατόχους των παλιών συσκευών Android καθώς όπως ανακοίνωσε η Google σύντομα δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες της σε αυτές.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 και έπειτα, δε θα επιτρέπει την πρόσβαση στις εφαρμογές της από συσκευές που τρέχουν Android 2.3.7 (η τελευταία έκδοση του Gingerbread) ή παλαιότερες. Ο λόγος;

Η προστασία της ιδιωτικότητας.

Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να πραγματοποιήσει login με τα στοιχεία του λογαριασμού του, τότε θα του εμφανιστεί μήνυμα λάθους. Σημειώνεται ότι οι χρήστες θα μπορούν ακόμα να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της Google από το web, αλλά δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές όπως το Gmail, το Drive, το YouTube και το Maps.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δε θα επηρεάσει μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Παρότι υπάρχουν περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές Android σε όλο τον κόσμο το μερίδιο του Gingerbread και των παλαιότερων εκδόσεων είναι πολύ μικρό. Ωστόσο προκαλεί εντύπωση η απόφαση αυτή του τεχνολογικού κολοσσού αφού συνήθως επιλέγει να κάνει αναβαθμίσεις και όχι να κλείνει βασικές λειτουργίες σε παλιές εκδόσεις Android.