«Τέλος» οι βοηθητικές υπηρεσίες της Yahoo!

«Τέλος» οι βοηθητικές υπηρεσίες της Yahoo!
Photo:

Η μείωση των εσόδων «αλλάζει» τα σχέδια της εταιρείας.

Η εταιρεία παραγωγής βίντεο Qwiki με την πρωτοποριακή εφαρμογή για iPhone που έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να μετατρέπουν γρήγορα τις φωτογραφίες τους σε ταινίες, πέρασε πέρυσι στον έλεγχο της Yahoo για 50 εκατομμύρια. Η υπηρεσία αυτή «κλείνει», όπως ενημέρωσε η Yahoo.

Στην ιστοσελίδα του Qwiki υπάρχει η αντίστοιχη ανάρτηση που ενημερώνει τους χρήστες πως η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι την 1η Νοεμβρίου και παραπέμπει τους χρήστες σε υπερσύνδεσμο για να «κατεβάσουν» ότι υλικό έχουν φτιάξει μέχρι τώρα. Η ομάδα ωστόσο του Qwiki θα συνεχίσει να εργάζεται για την Yahoo σε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που στόχο θα έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία των χρηστών.

Την ίδια «τύχη» θα έχει και το ενημερωτικό Yahoo Education καθώς και το  Yahoo Directory, η πρώτη υπηρεσία της Yahoo πριν 20 χρόνια και η πλατφόρμα που οι «παλιοί» χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούσαν για να βρίσκουν πληροφορίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 7 % των εσόδων το τελευταίο τρίμηνο , αποδεικνύοντας πως τόσο η Google όσο και το Facebook είναι πολύ ισχυροί ανταγωνιστές . Η μείωση των βοηθητικών προϊόντων και υπηρεσιών της Yahoo φαίνεται πως είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη τακτική για επιβίωση. Οι λογαριασμοί των διαφημιστών θα αναβαθμιστούν σε μία νέα υπηρεσία ενημέρωσε η Υahoo, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.