Τέμπη: Το δημοσίευμα για «μονταζιέρα» και η νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Τέμπη: Το δημοσίευμα για «μονταζιέρα» και η νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης
Γερανοφόρα οχήματα προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τα κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ συνεχίζει να κλείνει τα μάτια, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για μπαζώματα και μονταζιέρες

Ανακοίνωση για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη στην τραγωδία στα Τέμπη, εξέδωσε η ΝΔ, επισημαίνοντας πως «η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη».

«Η δήθεν φοβερή αποκάλυψη του Βήματος της Κυριακής την οποία “έντυσε” με τον παραπλανητικό και ψευδή τίτλο περί μονταζιέρας και συγκάλυψης, έχει γίνει από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ και πολλά ακόμα μέσα», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή».

«Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη. Ενώ κομμάτια αυτού του υλικού έχουν παίξει και στα μέσα του ομίλου που τροφοδοτεί μέσω fake news σενάρια συνωμοσίας για μια υπόθεση που έχει πληγώσει κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα!», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η τακτική των παραπλανητικών τίτλων για δημιουργία εντυπώσεων είναι άκρως επικίνδυνη, όταν δε τη χρησιμοποιούν κάποιοι στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων καταντά άθλια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα για Τέμπη: Η ΝΔ συνεχίζει να κλείνει τα μάτια, κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για μπαζώματα και μονταζιέρες

«Αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα στο Βήμα της Κυριακής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» για την τραγωδία των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «ούτε ο πιο νοσηρός νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο σενάριο κι όσο κι αν προσπάθησε ο κύριος Π. Μαρινάκης να “πετάξει την μπάλα στην εξέδρα” (για ακόμη μία φορά), παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τα παραποιημένα στοιχεία. Άλλωστε, και ο ίδιος -εκών ή άκων- ουσιαστικά επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος».

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κλείνει τα μάτια. Κάνει πως δεν ξέρει τίποτα ούτε για τα μπαζώματα, ούτε για τις μονταζιέρες. Κάνει πως δεν βλέπει τις ευθύνες των Υπουργών και των στελεχών της, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως υποκινεί τη βία», συνεχίζει η Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας παρουσιάζει στοιχεία από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που αποδεικνύουν ότι υπήρξε «συρραφή» συνομιλιών, με προφανή σκοπό την ενίσχυση του κυβερνητικού αφηγήματος για ανθρώπινο μόνο λάθος», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, θέτοντας στην συνέχεια «στην κυβέρνηση των δήθεν αρίστων» τα ακόλουθα ερωτήματα:

1) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή έκανε συρραφή φράσεων (μοντάζ) από διαδοχικές συνομιλίες που είχε τη νύχτα του δυστυχήματος ο σταθμάρχης με δύο διαφορετικούς μηχανοδηγούς, ώστε να φαίνεται ότι η τραγωδία των Τεμπών προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπινο λάθος;

2) Ποιος, πότε και με ποιου εντολή αλλοίωσε και παραποίησε αποδεικτικά στοιχεία, με σκοπό την απόκρυψη των κυβερνητικών ευθυνών και την παραπλάνηση των πολιτών;

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «είναι πλέον σαφές ότι σ’ αυτή την υπόθεση η μοναδική κηλίδα που υπάρχει, δεν προέρχεται από τα δημοσιεύματα, αλλά από τις πολλαπλές προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή».

Κλείνοντας, θέτει το ερώτημα «πώς και με ποια διαδικασία έλαβε η κυβέρνηση γνώση στοιχείων από την ποινική δικογραφία, στα οποία ουδείς άλλος (δικαιούται να) έχει πρόσβαση πλην του ανακριτή;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: