TΑΙΠΕΔ: Και επίσημα το 67% του ΟΛΠ στην Cosco

TΑΙΠΕΔ: Και επίσημα το 67% του ΟΛΠ στην Cosco

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά που εμπρόθεσμα προσκόμισε η Cosco (Hong Kong) Group όπως προβλέπεται από τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών, την ανακήρυξε ομόφωνα Προτιμώμενο Επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση πώλησης μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εκτιμά, όπως ανέφερε σήμερα, ότι η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ που υπερψηφίστηκε από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής, εκτός του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, δεν είχε μόνο αρνητικά αλλά και θετικά αποτελέσματα.

Όπως είπε, μετά την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco, ο Δήμος Πειραιά θα έχει ένα ετήσιο πόρο από τη λειτουργία τού λιμανιού περίπου στα δύο εκατ. ευρώ, ενώ ότι αν τηρηθούν αυτά που γράφονται στη σύμβαση παραχώρησης, προσέθεσε, θα έχουμε επενδύσεις που θα γίνουν και θα συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά.

Περιμένουμε από την Cosco ως κρατική κινεζική εταιρεία αν θα ήθελε μέσα στην πόλη μας, με αφορμή τη λειτουργία του λιμανιού, να δει συνέργειες με τη δημοτική αρχή για ένα ανοιχτό λιμάνι, με ένα λιμάνι που θα έχει κοινή στρατηγική πόλης και οργανισμού, τόνισε ο κ. Μώραλης.