ΤΑΙΠΕΔ και τρόικα στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

ΤΑΙΠΕΔ και τρόικα στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Για οριστική έξοδο από το καθεστώς μνημονίου μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έγινε αρχικά ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στη συνέχεια από τον Γκίκα Χαρδούβελη για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία αξιολόγησης.

Σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το ΤΑΙΠΕΔ και για τις επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως το πλαίσιο είναι καθαρό και καλό για να πάμε στην οριστική έξοδο από το καθεστώς μνημονίου» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράζεται ικανοποίηση στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων για την απόφαση των Σαμαρά και Βενιζέλου να ζητήσουν την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει νέα συνάντηση με την τριμερή την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι. Ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί εκ νέου με τους εκπροσώπους των δανειστών στις 6:30 το απόγευμα.