Τεράστια ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Τεράστια ανησυχία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο
epa08725820 A pedestrian wearing a protective mask walks past the emblem and the schedule of the Tokyo 2020 Olympic Games with re-scheduled date in Tokyo, Japan, 07 October 2020. The Olympic Games was postponed and the opening was rescheduled from 23 July 2021 through 08 August 2021 due to the COVID-19 disease and coronavirus pandemic. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην Ιαπωνία, η ανησυχία είναι διάχυτη παντού κυρίως, διότι λιγότερο από το 10% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο μέχρι την στιγμή αυτή.

Οι μετα-χρονολογημένοι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 στο Τόκιο υποτίθεται ότι θα αποτελούσαν ένα σύμβολο ανάκαμψης και ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, ότι μετά από μία δύσκολη μάχη με την πανδημία ανακάμπτουμε. Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική.

Φαίνεται πως η πανδημία δεν έχει περιοριστεί σε ικανό βαθμό και αυτό προκαλεί προβληματισμό στους διοργανωτές. Τόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και η Ιαπωνική κυβέρνηση διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένες να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν μένουν ανεπηρέαστες από τις τεράστιες ανησυχίες που εκφράζονται τις τελευταίες μέρες.

Στην Ιαπωνία, η ανησυχία είναι διάχυτη παντού κυρίως, διότι λιγότερο από το 10% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο μέχρι την στιγμή αυτή. Ακόμη και σε δημοσκοπήσεις, η ανησυχία για την μη καλή πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ιαπωνία είναι έκδηλη, καθώς το 85% των ανθρώπων δηλώνουν ότι φοβούνται ότι ο κορωνοϊός θα ανακάμψει ελέω… των Αγώνων.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες παρόμοιο προβληματισμό είχε εκφράσει δημόσια και ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ναρουχίτο.