Τέταρτη χρονιά κερδοφορίας για τον ΟΛΠ

Τέταρτη χρονιά κερδοφορίας για τον ΟΛΠ

Εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών προς τιμήν της ΟΛΠ Α.Ε.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. εκτελεί ένα επενδυτικό έργο 600 εκ. ευρώ, τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την ευκαιρία της επετείου των 10 ετών από την εισαγωγή του ΟΛΠ στο χρηματιστήριο.

«Με συνεχή κερδοφορία για 4η συνεχή χρονιά παρά την οικονομική κρίση, εκσυγχρονίζοντας δομές και υποδομές, ο ΟΛΠ Α.Ε. αναβαθμίζει συνεχώς τη θέση του στη λιμενική βιομηχανία και καθίσταται για πολλές δραστηριότητες του κυρίαρχο λιμάνι της Μεσογείου, Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού για την πρωτεύουσα, τον Πειραιά, την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης, προσθέτοντας πως ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς είναι ένα λιμάνι μεγάλων μεγεθών. Με ανάπτυγμα κρηπιδωμάτων 18.000 μ., εξυπηρετεί ετησίως αφιξοαναχωρήσεις 40.000 πλοίων, 19.000.000 επιβατών, 2.000.000 τουριστών κρουαζιέρας, 650000 εμπορευματοκιβωτίων, 460.000 αυτοκινήτων – εμπορευμάτων και 4.000.000 οχήματα μέσω ακτοπλοΐας.

Η σιδηροδρομική διασύνδεση του εμπορικού λιμένα με τους σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και το car-terminal με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο ολοκληρώθηκε, ενώ στο επιβατικό λιμάνι, έχουν ξεκινήσει τα έργα του metro και της Πολιτιστικής Ακτής, με Μουσεία, Θεματικά Πάρκα και ελεύθερους χώρους 180.000 τ.μ.

Διαβάστε ακόμη: Γίνονται αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα;

Το λιμάνι του Πειραιά, προετοιμάζεται για να γιορτάσει ως η κύρια πύλη της Ναυτιλίας και του Τουρισμού της χώρας το 2021 τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε ότι η παρουσία της διοίκησης της εταιρείας είναι μεγάλη τιμή για την χρηματιστηριακή κοινότητα, τόσο γιατί η εισαγωγή του ΟΛΠ ήταν μια επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση, όσο και γιατί η εταιρεία έχει καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας στον τομέα των μεταφορών και των διεθνών συνεργασιών που αξιοποιούν την γεωπολιτική θέση της χώρας αλλά και τον τομέα του τουρισμού.