TGI Fridays για όλους!

TGI Fridays για όλους!

Η εταιρεία δίνει το δικαίωμα franchise των καταστημάτων στην Αμερική.

Τα TGI Fridays είναι συνώνυμο της αμερικάνικης κουλτούρας, των κοκτέιλ και των ζουμερών steak. Πλέον κάθε επιχειρηματίας που ονειρευόταν ένα εστιατόριο σαν αυτά, θα μπορεί να το αποκτήσει, Για την ακρίβεια όχι ένα εστιατόριο σαν τα TGI, αλλά το ίδιο.
Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ετοιμάζεται να πουλήσει τα δικαιώματα της, σε μια προσπάθεια να αποδεσμευτεί από το μεγάλο ρίσκο που έχει ο τομέας της εστίασης.

Η εταιρεία , δήλωσε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να πουλήσει 247 εστιατόρια των ΗΠΑ προς franchisees , ακολουθώντας το παράδειγμα των Burger King, των Dunkin Donuts, των DineEquity, Applebees και των McDonald’s – τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καταστήματα franchise. Η κίνηση αυτή θα μειώσει κατά πολύ τις δαπάνες της εταιρείας και θα μπορεί πλέον να έχει τον έλεγχο όλων των καταστημάτων.

«Μειώνει το ρίσκο της επιχείρησης», είπε ο Steve West της ITG στο αμερικάνικο Fortune. «Μια εταιρεία χάνει περίπου το 5% των πωλήσεων από κάθε κατάστημα που δίνεται για franchise, αλλά έχει ελαφρύνσεις σε ότι αφορά τα έξοδα, τα λειτουργικά προβλήματα του μαγαζιού όπως τα θέματα εργασίας, αλλά και τις αλλαγές στην αγορά», συμπλήρωσε.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, οι υπεύθυνοι ανακαινίζουν τα καταστήματα (93 μέχρι στιγμής) και αλλάζουν τον κατάλογο με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές.

«Η νέα αυτή δομή, είναι ένα βήμα εξέλιξης της εταιρείας που πλέον θα είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με το ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο μας» δήλωσε ο CEO των TGI Fridays, Nick Shepherd .

Να υπενθυμίσουμε πως η εταιρεία πωλήθηκε φέτος τον Ιούλιο από την Carlson στις εταιρείες ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, Sentinel Capital Partners και TriArtisan Capital Partners, για 800 εκατομμύρια δολάρια .