Νιτσιάκος: Υγιής ανάπτυξη σε αρμονία με τη φύση

Νιτσιάκος: Υγιής ανάπτυξη  σε αρμονία με τη φύση

Η επιτυχία του ομίλου στηρίζεται στην πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή και στον έλεγχο που διενεργείται σε όλα τα στάδια της.

Special Advertising Section

Η εταιρεία «Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ» με έδρα τα Ιωάννινα, εδώ και 40 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή του κλάδου της πτηνοτροφίας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων.
Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται στις περισσότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ ανά την Ελλάδα και στα υποκαταστήματα της «Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ» στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Κορίνθου, του Ηρακλείου και των Τρικάλων.

Παράλληλα η εταιρεία αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις βαλκανικές χώρες και στην Κύπρο, όπου εξάγει τα προϊόντα της, σημειώνοντας συνεχώς αύξηση πωλήσεων. Η δραστηριότητα της εταιρείας διέπεται από βασικές αρχές όπως η ποιότητα αλλά και ο σεβασμός στο περιβάλλον, ένα βασικό στοιχείο της Νιτσιάκος, που κάνει πράξη το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Έτσι έχει φροντίσει η βασική εγκατάσταση της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων να αποτελεί μια περιβαλλοντικά ολοκληρωμένη μονάδα, όπου έχει επιτευχθεί η ορθή διαχείριση των υποπροϊόντων, καθώς και η χρησιμοποίηση των ζωικών αποβλήτων ως καύσιμης ύλης. Για τον σκοπό αυτό, λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός, μονάδα αδρανοποίησης στερεών αποβλήτων, καθώς και μονάδα καύσης αδρανοποιημένων υποπροϊόντων για την παραγωγή ενέργειας. Κατ΄αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνονται μηδενική όχληση στο περιβάλλον, ενεργειακή αυτάρκεια και ελάχιστη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων. Πιστή στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης η εταιρεία έχει καταρτίσει επενδυτικό πρόγραμμα για την τριετία 2014-2016 που περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των λεβήτων σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και πτηνοθάλαμους με λέβητες βιομάζας.

Πριν λίγους μήνες, η εταιρεία ξεκίνησε και μια νέα δραστηριότητα, η οποία αφορά την εισαγωγή ενός νέου υλικού, του λεγόμενου pellet, το οποίο προέρχεται από φλοιό ηλιόσπορου και επίσης χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας στη βιομηχανία. Επίσης τα τελευταία χρόνια, η «Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ» έχει επενδύσει σημαντικά σε βιολογικές καλλιέργειες, αλλά και στην εκτροφή και επεξεργασία γαλοπούλας και κουνελιών.

Στα Δολιανά Ιωαννίνων η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα εγκαταστάσεων συνολικής επιφάνειας 12.000 τμ. ενώ σε έκταση 50 στρεμμάτων, γίνεται καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων όπως καλαμπόκι, σίκαλη και ηλίανθος. Το 2010 η εταιρεία εισήλθε δυναμικά στην εκτροφή νέων ειδών κρέατος υψηλής διατροφικής αξίας, με τη συνεργασία εξειδικευμένων συμβούλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και δημιούργησε πρότυπες μονάδες εκτροφής κουνελιών και γαλοπούλων.

Είναι πολύ σημαντική η δέσμευση της εταιρείας στην 100% καθετοποιημένη παραγωγή, έτσι ώστε να ασκείται απόλυτος έλεγχος σε όλα τα στάδια και να εξασφαλίζεται η άριστη ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν στην κατανάλωση. Όλες οι παραπάνω μέθοδοι αποτελούν πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης που η εταιρεία Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ κάνει πράξη με συνέπεια και σεβασμό προς τον καταναλωτή.

1/3

Διαβάστε ακόμα:

Πορεία προς την κορυφή με ηπειρώτικη συνταγή

Φέρνοντας την ηλεκτρική ενέργεια στα μέτρα σου

Το GreenBanking της Τράπεζας Πειραιώς