Μπορούν τα chatbots να αντικαταστήσουν τα βιογραφικά;

Μπορούν τα chatbots να αντικαταστήσουν τα βιογραφικά;

Ήρθαν τα σύγχρονα βιογραφικά. 

Η σύνταξη το βιογραφικού ίσως είναι ένα απ’ τα πιο δύσκολα βήματα κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας. Είναι η ταυτότητα κάθε υποψήφιου, πρέπει μέσα σε μια δύο σελίδες να μπορέσει να περιγράψει όσα έχει κάνει, χωρίς να κουράσει όποιον το διαβάζει, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τον πείσει σε λίγα λεπτά πώς αξίζει να τον καλέσουν σε συνέντευξη. Πώς πρέπει να είναι το βιογραφικό; Να έχει χρώμα, να έχει φωτογραφία; Οι καιροί αλλάζουν και μαζί με αυτούς και ο τρόπος που μοιάζουν τα βιογραφικά.

Αναρωτιέστε πώς πρέπει να μοιάζει ένα  CV το 2017; Η 26 χρονη Elizabeth Nieves δίνει τη δική της απάντηση.

Με αρκετά χρόνια εμπειρίας ως Account Executive η νεαρή κοπέλα βρέθηκε να ψάχνει το επόμενο επαγγελματικό της βήμα. Και που κατέληξε; Ότι η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη, καλύτερα να το κάνει κάποιος άλλος , λοιπόν. Και ποιος θα είναι αυτός; Ένα chatbot, φυσικά!

Τα Chatbots χρησιμοποιούνται από αρκετά creative agencies για να επικοινωνούν με τους πελάτες, οπότε γιατί να μην δημιουργήσει και εκείνη ένα για να τη φέρει σε επαφή με τα γραφεία αυτά;

Η Elizabeth μετακόμισε  πρόσφατα στο Σικάγο και ήθελε να περάσει στο κομμάτι του copywriting. Κάθε φορά, λοιπόν, έπρεπε να λέει ξανά την ίδια και την ίδια ιστορία – πώς αποφάσισε να αλλάξει καριέρα.

Όχι πια.

Το «HireEliBot» ένα bot Facebook Messenger χρησιμεύει ουσιαστικά ως προσωπικός συνήγορος της και θα «εξηγεί» εκείνο τους λόγους που την οδήγησαν στην αλλαγή καριέρας!

«Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία στο copywriting ή επαφές που θα μπορούσαν να βάλουν στο χώρο. Ήξερα μόνο πώς μια πολύ καλή ιδέα θα μπορούσε να τραβήξει τη προσοχή όλων» δήλωσε η νεαρή. Για να ξεκινήσουν μια συνομιλία, οι χρήστες επιλέγουν το “Get Started”, και το bot καλωσορίζει τους υπεύθυνους προσλήψεων με μια εικόνα της Nieves, ρωτώντας τους αν θα προτιμούσαν να τη γνωρίσουν κατευθείαν ή θέλουν να ακούσουν ένα αστείο!

Μέσα από τις διάφορες λειτουργίες και τα κουμπιά του bot οι χρήστες μπορούν να μάθουν για το υπόβαθρο και την εμπειρία της Nieves, με έναν πρωτότυπο τρόπο!

Με το κουμπί “Get to know Eli” button, για παράδειγμα μπορείτε με μια κίνηση προς τα δεξιά, όπως γίνεται με το Tinder, να βλέπετε που πήγε σχολείο, τις σπουδές τις και την εμπειρία της, ακόμα και το portfolio της, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της.

Για μεγαλύτερη ευκολία, το , bot μπορεί να στείλει αυτόματα email στην Elizabeth.

Λέτε να το ακολουθήσουν κι άλλοι;