“Θα παραμείνουμε δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί και θα συνεχίσουμε την οικονομική πίεση στη Ρωσία”, δηλώνουν οι G7

“Θα παραμείνουμε δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί και θα συνεχίσουμε την οικονομική πίεση στη Ρωσία”, δηλώνουν οι G7
Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy (on the screen) attends the G7 Germany Summit Meeting via the online with G7 leaders, (Counterclockwise front form L), U.S. President Joe Biden, German Chancellor Olaf Scholz, French President Emmanuel Macron, Canadian Prime Minister Justin Trudeau, Italian Prime Minister Mario Draghi, European Council President Charles Michel, European Commission President Ursula von der Leyen, Japanese Prime Minister Fumio Kishida and British Prime Minister Boris Johnson at Schloss Elmau, in the Wetterstein Mountains of Upper Bavaria on June 27, 2022. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Pool for Yomiuri / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP
Οι δημοκρατίες της G7 είναι αποφασισμένες να μειώσουν τα έσοδα του Κρεμλίνου, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες των χωρών της Ομάδας των 7 (G7) δεσμεύθηκαν σήμερα να παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας «για όσο χρειαστεί» εντείνοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στηρίζοντας τις δεσμεύσεις ασφάλειας για το Κίεβο σε μια μεταπολεμική συμφωνία.

«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική και διπλωματική στήριξη και να βρισκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί», αναφέρει ανακοινωθέν της συνόδου της G7 που πραγματοποιείται στις βαυαρικές Άλπεις.

k και θα συνεχίσουν να έχουν στο στόχαστρο την διαφυγή από τις κυρώσεις, σύμφωνα με το ανακοινωθέν.

Οι χώρες της G7 θα διευρύνουν επίσης στοχευμένες κυρώσεις προκειμένου να περιορίσουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε κρίσιμης σημασίας εισροές, υπηρεσίες και τεχνολογίες του βιομηχανικού τομέα, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε τη δεύτερη ημέρα της ετήσιας συνόδου της G7, που φέτος γίνεται στη Γερμανία.

Οι ηγέτες της Ομάδας των 7 (G7) κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να επιτρέψει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία προκειμένου να μην επιδεινωθεί η παγκόσμια επισιτιστική κρίση, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη σύνοδό τους στη Γερμανία.

«Καλούμε επειγόντως τη Ρωσία να σταματήσει, χωρίς όρους, τις επιθέσεις της κατά των αγροτικών υποδομών και των υποδομών μεταφοράς και να επιτρέψει την ελεύθερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», ανέφεραν οι ηγέτες των χωρών της G7.