Θα βγει το στοίχημα της Meta στο metaverse;

Θα βγει το στοίχημα της Meta στο metaverse;
epa09563667 The activist group SUMOFUS.org displays a 5,000 pound piece of ice with the Facebook logo to protest what they called ‘Facebook’s role in promoting climate misinformation’ on the National Mall in Washington, DC, USA, 04 November 2021. On 28 October, Facebook changed its corporate name to Meta. EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι θα συμβεί αν το Facebook, που πλέον ονομάζεται Meta, ποντάρει σε μια τεχνολογία που μπορεί να μην ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία του;

του Michael Lev-Ram

Τι θα συμβεί αν το metaverse δεν είναι τελικά το μέλλον; Τι θα συμβεί αν το Facebook, που πλέον ονομάζεται Meta, ποντάρει σε μια τεχνολογία που μπορεί να μην ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία του, τουλάχιστον όχι με τα δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα χρειαζόταν ο Zuckerberg για να δικαιολογήσει την μετονομασία της εταιρείας;

Σίγουρα, ο βαλλόμενος CEO δεν είναι ο μόνος που έχει μεγάλες ελπίδες για το «μετασύμπαν». Μόλις αυτή την εβδομάδα, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων Sequoia Capital και Index Ventures ξεκίνησαν έναν κύκλο χρηματοδότησης συγκεντρώνοντας 50 εκατομμύρια δολάρια για τη Gather, μια νεοσύστατη εταιρεία που επιτρέπει σε εταιρείες να σχεδιάζουν τα δικά τους εικονικά γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων χρησιμοποιώντας μια σειρά προτύπων που μοιάζουν με βιντεοπαιχνίδια.

Και πολλοί μεγάλοι παίκτες που δεν ονομάζονται Meta, όπως η Microsoft και η Epic Games, αρχίζουν να ποντάρουν στο metaverse. Αλλά αυτές οι μεγάλες εταιρείες δεν προσπαθούν να αλλάξουν ολόκληρη την ταυτότητά τους μέσω της διαδικασίας.

Αν και ο COVID έχει οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και επενδύσεις σε κάθε είδους εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, ειδικά για τον χώρο εργασίας, υπάρχουν πολλοί σκεπτικιστές, για διάφορους λόγους. Προσωπικά, είμαι πολύ πιο ενθουσιασμένος που συναντώ ανθρώπους δια ζώσης ξανά, σε αντίθεση με το να ξοδεύω ακόμη περισσότερο χρόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες – είτε πρόκειται για το Zoom είτε για το «μετασύμπαν». Αλλά ίσως να αποτελώ εξαίρεση.

Περπατούσα στο κέντρο του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα όταν ένας ρεπόρτερ, κρατώντας βιντεοκάμερα, με σταμάτησε για να μου κάνει μια ερώτηση: «Με συγχωρείτε», είπε, «θα σας ενδιέφερε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με τη μετονομασία του Facebook;». Του είπα ότι ήμουν και ο ίδιος επαγγελματίας δημοσιογράφος και μάλλον δεν ήμουν ο κατάλληλος συνεντευξιαζόμενος για το αντικείμενό του.

Αλλά φυσικά, έχω άποψη για τη νέα ταυτότητα του Facebook: Το metaverse είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα βάσιζα μια ολόκληρη εταιρεία σε αυτό.

Πηγή: fortune.com