Θανάσης Αθανασιάδης: Ο δημοσιογράφος που «ρίζωσε» στη Σέριφο

Θανάσης Αθανασιάδης: Ο δημοσιογράφος που «ρίζωσε» στη Σέριφο

Μπορεί ένας δημοσιογράφος να κλείσει τα αυτιά του στις «Σειρήνες» του ρεπορτάζ; O Θανάσης Αθανασιάδης μιλάει στο Fortunegreece.com για τη στροφή στην καριέρα του.

Το ρητό «η δημοσιογραφία μπορεί να σε οδηγήσει παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα» θα μπορούσε να ταιριάζει άψογα και στην περίπτωση του Θανάση Αθανασιάδη που άφησε τις δημοσιογραφικές επιτυχίες και την λάμψη της τηλεόρασης για να δημιουργήσει το «Ρίζες Hotel», ένα από τα -κατά γενική ομολογία- καλύτερα ξενοδοχεία στη Σέριφο. Όμως ο Θανάσης δεν την εγκατέλειψε νωρίς.

Με σχεδόν είκοσι χρόνια ενεργού δράσης στα media, έφυγε, όπως λέει ο ίδιος, «επειδή επήλθε ο κορεσμός, ενώ παράλληλα αισθάνθηκα και σε μεγάλο βαθμό μία αχαριστία σε σχέση με όσο είχα προσφέρει έως τότε στο σταθμό τον οποίο εργαζόμουν».

Οι περισσότεροι τον θυμόμαστε να καλύπτει από τα συντρίμμια της Ρικομέξ τις εξελίξεις για λογαριασμό του Alpha, από την παρουσίαση των ειδήσεων στον ίδιο σταθμό ή από τον «πρώτο» ΣΚΑΪ και από τις ραδιοφωνικές παραγωγές του, ενώ υπήρξε και «αφανής ήρωας» υπηρετώντας όλα τα μέσα από θέσεις ευθύνης. Σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου που βρέθηκε στην ανεργία εξαιτίας της ύφεσης, ο ίδιος είχε την τύχη να φύγει ένα χρόνο πριν ξεσπάσει η θύελλα.

«Αν νιώθω κάπου τυχερός, είναι που μπόρεσα να δημιουργήσω αυτή τη μονάδα. Στη Σέριφο ερχόμουν για αρκετά χρόνια, καθώς είναι η γυναίκα μου από το νησί. Πρόκειται για ένα νησί που δεν γνώρισε την ανάπτυξη των άλλων Κυκλάδων κι ευτυχώς κατάφερε να διατηρήσει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά αναλλοίωτα. Αντίστοιχα, όμως, απουσίαζαν χώροι φιλοξενίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σημερινών παραθεριστών. Όλα αυτά τα χρόνια δέθηκα κι αγάπησα το νησί. Ένιωθα την ανάγκη ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να αναδειχθεί περισσότερο. Βρήκα ένα οικόπεδο το οποίο διέθετε μοναδική θέα στην Χώρα και στο λιμάνι και έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το συγκρότημα “Ρίζες Hotel”, το οποίο θα προσέφερε όλες τις σύγχρονες ανέσεις στον απαιτητικό επισκέπτη της Σερίφου».

1/12

Διαβάστε ακόμη: Μοντέρνοι, διάσημοι και εφευρέτες

Για χάρη του «Ρίζες Hotel», λοιπόν, ο Θανάσης άφησε τη δημοσιογραφία και όπως λέει, δεν το έχει μετανοιώσει καθόλου. Με τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της δημοσιογραφίας δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε. «Είναι στον χαρακτήρα μου να μην γυρίζω πίσω. Ούτε ζήλεψα κάποιο ρεπορτάζ που είδα που υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα “θα ήθελα να το κάνω εγώ”. Εντυπωσιάστηκα και εγώ από τον εαυτό μου, από τον χαρακτήρα που έδειξα. Παρακολουθώ, όμως, τις εξελίξεις στο δημοσιογραφικό χώρο και ξέρω ότι πλέον δεν υπάρχουν οι συνθήκες να κάνεις αξιόλογες δουλειές, ούτε καν απλά πράγματα που στο παρελθόν θεωρούσαμε αυτονόητα στα Μέσα. Όλα αυτά ήρθαν να μου επιβεβαιώσουν ότι τελικά είχα πάρει τη σωστή απόφαση».

Αν υπάρχει μία στιγμή που του έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη από τη δημοσιογραφική του καριέρα, αυτή δεν είναι άλλη από τον μεγάλο σεισμό της Πάρνηθας, ακριβώς 14 χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 1999. «Ήταν μία κατάσταση με πάρα πολύ μεγάλη ένταση και ελάχιστο ύπνο. Έκανα ρεπορτάζ και ζωντανή αναμετάδοση από τα συντρίμμια της Ρικομέξ. Για εμένα υπήρχε και έντονο το προσωπικό στοιχείο, καθώς από κάτω βρισκόταν εγκλωβισμένη η σύζυγος του φίλου και συναδέλφου Χρήστου Βασιλόπουλου. Γυρνούσα στον σταθμό και μιλούσαμε για την κατάσταση. Το ζούσα τόσο έντονα που δεν ξέρω αν ήμουν εγώ αυτός που έδινε κουράγιο στον Χρήστο ή αν έδινε ο Χρήστος σε εμένα».

Όλα αυτά ανήκουν, όμως, στο παρελθόν. Ο Θανάσης Αθανασιάδης έχει γίνει πλέον -σχεδόν- μόνιμος κάτοικος Σερίφου και απολαμβάνει και ο ίδιος τις ανέσεις του «Ρίζες Hotel», όπως και οι εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού που έχουν διαμείνει στο ξενοδοχείο από το 2010, όταν και άνοιξε τις πόρτες του. «Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι από Γαλλία και Ιταλία και κατανοούμε ότι αν και θα θέλαμε να έχουμε περισσότερους Έλληνες, αυτό είναι δύσκολο λόγω της ύφεσης. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε μέσω ειδικών προσφορών να τους δώσουμε την δυνατότητα αυτές τις λίγες ημέρες που θα κάνουν διακοπές, να απολαύσουν την καλύτερη δυνατή φιλοξενία».

Ένα από τα θετικά είναι ότι, αν και το ξενοδοχείο βρίσκεται μόλις στον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, έχει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που επιστρέφουν στις «Ρίζες» κάθε καλοκαίρι. Απόδειξη ότι ο Θανάσης τα καταφέρνει το ίδιο καλά -αν όχι καλύτερα- στον νέο ρόλο που επέλεξε στη ζωή του, είναι οι θετικές κριτικές που γράφονται από επισκέπτες του ξενοδοχείου στις ηλεκτρονικές σελίδες κρατήσεων, όπου το «Ρίζες Hotel» καταλαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε όλα τα ξενοδοχεία της Σερίφου.

Διαβάστε ακόμη: Ο «εφτάψυχος» CEO!