Θαυμασμός του Ντάισελμπλουμ για Τσίπρα και Ρέντσι

Θαυμασμός του Ντάισελμπλουμ για Τσίπρα και Ρέντσι

Ο Ολλανδός πολιτικός εκτιμά το γεγονός ότι και οι δύο πρωθυπουργοί προωθούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις διατηρώντας την εξουσία στη χώρα τους.

Την εκτίμησή του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro. «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό γι΄αυτόν (τον Αλέξη Τσίπρα) και για τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία», ανέφερε ο Ντάισλεμπλουμ στη συνέντευξή του.

«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επανεξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο έχοντας ήδη συμφωνήσει στη νέα διάσωση ύψους 89 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Ο Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα είχε δηλώσει χθες, στο European Business Summit ότι «έχουμε γυρίσει σελίδα» στην Ελλάδα, επισημαίνοντς ότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση.