«The Folds»: Η παιδική χαρά… αλλιώς

«The Folds»: Η παιδική χαρά… αλλιώς
pexels

Μια μικρή παιδική χαρά καλεί τα παιδιά να εξερευνήσουν το χώρο και να παίξουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο.

Tο Atelier Scale δημιούργησε το «The Folds», μια μικρή παιδική χαρά στην Changzhou της Κίνας, ένα μέρος στο οποίο τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν και να παίξουν με έναν περισσότερο απτό και λιγότερο ρυθμισμένο τρόπο από ό, τι συνήθως.

Το αρχιτεκτονικό στούντιο με έδρα το Λος Άντζελες, ελαχιστοποίησε σκόπιμα τη χρήση εξοπλισμού παιδικής χαράς για να επιτρέψει στα παιδιά να παίζουν με τα διπλωμένα σχήματα του ίδιου του χώρου.

«Πιστεύουμε ότι η αναδιπλούμενο έδαφος μπορεί να ενθαρρύνει τα παιδιά να αντιληφθούν το χώρο με τα χέρια και τα πόδια τους », δήλωσε ο ιδρυτής συνεργάτης του Atelier Scale, Huicheng Zhong, μιλώντας στο Dezeen.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

«Τα παιδιά μπορούν να τρέχουν, να σκαρφαλώνουν, να παίζουν κρυφτό και να αποφασίζουν πώς να διασκεδάσουν μόνα τους. Ελπίζουμε ότι αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιείται με λιγότερο σκοπό και περισσότερο ένστικτο».

Το σχήμα της παιδικής χαράς, που διαθέτει πολλούς κρυφούς χώρους και γωνίες, καθώς και ξεχωριστό καθιστικό με σιντριβάνι, εμπνεύστηκε από την κίνηση του νερού.

«Ένα αφηρημένο κύμα είναι η αρχική ιδέα για την αναδιπλούμενη μορφή» δηλώνει σχετικά ο Zhong. Αυτό αναπτύχθηκε εν μέρει λόγω χρονικών περιορισμών, καθώς στο στούντιο δόθηκε μόνο ένας μήνας για την κατασκευή της παιδικής χαράς.

«Καταλήξαμε σε μια απλή στρατηγική σχεδιασμού- ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο αναδίπλωσης χειρονομίας, η οποία όχι μόνο καθιστά την κατασκευή και τη διευθέτηση του υλικού πολύ πιο εύκολη και φθηνότερη, αλλά επίσης καθιστά την κατασκευή πιο προβλέψιμη και ελεγχόμενη», εξήγησε ο Zhong.

«Η αρθρωτή προσέγγιση δεν περιόρισε τη δημιουργικότητα του σχεδιασμού, έχουμε αναπτύξει ενδιαφέρουσες παραλλαγές με βάση τις αναδιπλούμενες μονάδες»

Το Atelier Scale χρησιμοποίησε  ανοιχτόχρωμο ξύλο για τα πτυσσόμενα καταστρώματα για να δημιουργήσει μια «ζεστή και ασφαλή» ατμόσφαιρα, ενώ οι μεταλλικοί φράκτες ασφαλείας είναι βαμμένες με έντονο κίτρινο χρώμα.

Το «Τhe Folds», που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο σε μία περιοχή μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης, έχει ήδη μετατραπεί σε έναν από τους αγαπημένους χώρους παιχνιδιού από τα  παιδιά.