Τhe Merge – Ethereum: Επενδυτική φρενίτιδα λόγω αναβάθμισης – Πώς κινούνται οι traders

Τhe Merge – Ethereum: Επενδυτική φρενίτιδα λόγω αναβάθμισης – Πώς κινούνται οι traders

Η μετάβαση του blockchain Ethereum σε ένα νέο, πιο πράσινο σύστημα έχει πυροδοτήσει μια φρενίτιδα συναλλαγών από hedge funds που δεν σταματούν να τοποθετούνται ενόψει ενός από τα μεγαλύτερα γεγονότα στη σύντομη ιστορία των κρυπτονομισμάτων.

Οι traders συλλέγουν οptions στο token Εther, τη ναυαρχίδα του Ethereum, στοιχηματίζουν στην αστάθεια των τιμών ή κάνουν hedging προετοιμαζόμενοι για απότομες κινήσεις πριν από το Merge (Συγχώνευση). 

Αν μη τι άλλο, η Συγχώνευση είναι ένα πολυαναμενόμενο γεγονός στη βιομηχανία της κρυπτογράφησης, καθώς θα αλλάξει τον τρόπο επικύρωσης των νέων συναλλαγών στο blockchain Ethereum. Πολλοί traders στοιχηματίζουν ότι η μετάβαση στο νέο σύστημα θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 99%, επιτρέποντας στους θεσμικούς επενδυτές που μέχρι τώρα ήταν επιφυλακτικοί για ένα δίκτυο με κατανάλωση ενέργειας περίπου ισοδύναμη με αυτή της Φινλανδία να «ποντάρουν». 

«Αυτή ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς συναλλαγές στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο James West, διευθύνων σύμβουλος του Globe Exchange, ενός χρηματιστηρίου παραγώγων κρυπτογράφησης. 

Το smart money τοποθετείται στην αγορά των δικαιωμάτων προαίρεσης, με πολλούς να αναμένουν ότι μια επιτυχημένη αλλαγή θα ωθήσει τις τιμές του Ether υψηλότερα. Ο συνολικός αριθμός των εκκρεμών συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης στο Exchange Deribit, το οποίο αντιπροσωπεύει το 97% των ether options, έχει αυξηθεί από 1,2 εκατ. στην αρχή του έτους σε περισσότερα από 4,6 εκατ. την Τετάρτη. 

Η διαμορφωθείσα κατάσταση είναι σημάδι «bullish συναισθήματος», σύμφωνα με τον επικεφαλής εμπορικό διευθυντή της Deribit, Luuk Strijers. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι η Συγχώνευση θα μπορούσε να βοηθήσει τον αιθέρα να αντικαταστήσει το bitcoin ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Η συνολική αξία του bitcoin σε κυκλοφορία είναι 390 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με λιγότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια για τον Ether .

Line chart of % change over past three months showing Ether has outperformed its rival bitcoin in the lead up to the Merge

Η αγορά ήταν «πολύ bullish»

Ορισμένοι επενδυτές, εν τω μεταξύ, προκρίνουν συναλλαγές δικαιωμάτων προαίρεσης για να προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την δυνητικά τεράστια αστάθεια των τιμών από τη Συγχώνευση, ανεξάρτητα από το αν αυτή η κίνηση της τιμής είναι προς τα πάνω ή προς τα κάτω, είπε ο Strijers.  

Πάντως, η αγορά ήταν «πολύ bullish πριν από τη Συγχώνευση και «πολύ bearish πέρα ​​από τη Συγχώνευση». Πολλοί επενδυτές που ήδη κατέχουν Εther προσπάθησαν να προστατευτούν από ένα sell off, για την περίπτωση που το Merge, για παράδειγμα εάν καθυστερήσει ή υπάρξουν τεχνικά προβλήματα, μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. 

Αυτός ο τύπος συναλλαγών, γνωστός ως βραχυκύκλωμα, τους προστατεύει αποτελεσματικά από τις διακυμάνσεις των τιμών. Σύμφωνα με την Kaiko Research, το λεγόμενο επιτόκιο χρηματοδότησης, ένας δείκτης κατεύθυνσης για τις προθεσμιακές θέσεις των traders, σε αιθέρα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, κατά μέσο όρο μείον 0,6%. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι οι επενδυτές «βλέπουν» πως η αγορά θα πάει σε χαμηλότερα επίπεδα.