Θέλετε να κάνετε chat σε 29 γλώσσες;

Θέλετε να κάνετε chat σε 29 γλώσσες;

Οι διερμηνείς ίσως θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές καριέρες αν μια νέα μεταφραστική εφαρμογή αρχίσει να παίρνει «τα πάνω της».

Η εφαρμογή Droid Translator -που «τρέχει» τόσο σε iOS όσο και σε Android- μπορεί εν δυνάμει να φέρει επανάσταση στο προσωπικό και επιχειρηματικό chat, μεταφράζοντας τις συνομιλίες σας μέσω τηλεφώνου, βίντεο και κειμένου σε 29 διαφορετικές γλώσσες.

Και μπορεί ο Droid Translator να έχει να ανταγωνιστεί μια πληθώρα παρόμοιων εφαρμογών και υπηρεσιών, αλλά όπως αναφέρει ο δημιουργός της, Αλεξάντερ Κονοβάλοφ, καμία άλλη υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει με τόσες πολλές γλώσσες σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το Google Translate μπορεί να μεταφράσει κείμενα σε 80 γλώσσες αλλά δεν προσφέρει τη δυνατότητα μετάφρασης κλήσεων φωνής ή βίντεο.

Διαβάστε ακόμη: Άμεση επικύρωση εγγράφων μέσω του iMetafrasi.gr

Όμως, η εφαρμογή -που αναπτύχθηκε από μία startup που βρίσκεται στην Ουκρανία και είναι εγγεγραμμένη στην Τσεχία- χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής συνέντευξης με το δημιουργό της εφαρμογής, Αλεξάντερ Κονοβάλοφ, η απόδοσή της ήταν μάλλον μέτρια. Πάντως, ήταν μάλλον ταχύτερη της παραδοσιακής διερμηνείας, παράγοντας μόνο μερικά μεταφραστικά σφάλματα στην πορεία.

Ο Κονοβάλοφ απάντησε στα ρωσικά στις ερωτήσεις που το CNN Money έθεσε στα αγγλικά. Είπε ότι εμπνεύστηκε να δημιουργήσει την εφαρμογή επειδή ήθελε να είναι σε θέση να μιλά με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καθολικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων», είπε.

Αυτήν τη στιγμή ο Κονοβάλοφ έχει μία ομάδα 12 ατόμων που εργάζονται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πέντε προγραμματιστές πλήρους απασχόλησης. «Του χρόνου, θέλουμε να έχουμε πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο».

Η εταιρεία του Κονοβάλοφ, TIW Innovations, αναφέρει ότι η εφαρμογή έχει «κατέβει» 120.000 φορές από τότε που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Δείε ακόμη: Οι ξένες γλώσσες που θα μάθετε ευκολότερα