Θέμα χερσαίας επέμβασης των ΗΠΑ κατά του ISIS έθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας

Θέμα χερσαίας επέμβασης των ΗΠΑ κατά του ISIS έθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
epa05061687 US Defense Secretary Ashton Carter testifies at a Senate Armed Services Committee hearing on the Obama administration's strategy to counter the so-called Islamic State (ISIS) as well as US policy toward Iraq and Syria in the Dirksen Senate Office Building in Washington, DC, USA, 09 December 2015. The US will be sending Special Operations Forces into Syria to counter ISIS. EPA/JIM LO SCALZO

Ο Άστον Κάρτερ αποκάλυψε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθούν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις ανακατάληψης των πόλων Ράκκα και Μοσούλη.

Η, υπό την αμερικανική καθοδήγηση, συμμαχία των χωρών κατά του Ισλαμικού Κράτους οφείλει να κάνει τα πάντα για να ανακαταλάβει τις πόλεις Μοσούλη και Ράκκα και θα το κάνει ακόμη και «πατώντας το πόδι της» στις συγκεκριμένες περιοχές, δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Άστον Κάρτερ.

«Πρέπει να τους καταστρέψουμε στα δύο αυτά σημεία και επιθυμώ αυτό να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε ο Κάρτερ στο CNBC στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Σύνοδο του Νταβός στην Ελβετία.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ήδη η συμμαχία χρησιμοποιεί την τακτική των επιδρομών και των βομβαρδισμών για να ελέγξει τα περάσματα μεταξύ των δύο αυτών πόλεων και να κόψει κάθε δίοδο επικοινωνίας μεταξύ τους. «Αυτή η τακτική θα διαχωρίσει τελείως τα πεδία των μαχών σε Ιράκ και Συρία», σημείωσε.

Ο Κάρτερ αποκάλυψε ότι πιθανότατα θα σταλούν περισσότεροι στρατιώτες προς υποστήριξη των δυνάμεων που ήδη βρίσκονται εκεί, αλλά μέρος της συγκεκριμένης στρατηγικής είναι να κινητοποιήσουν και τις ντόπιες δυνάμεις «αντί να προσπαθήσουμε να τις αντικαταστήσουμε».