Θέμα χρόνου η συμφωνία για την… ευρωπαϊκή ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης

Θέμα χρόνου η συμφωνία για την… ευρωπαϊκή ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης
Photo: pixabay.com
Η λεγόμενη Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, ήταν το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις.

Η ΕΕ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την κατάρτιση κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν σε ένα σύνολο ελέγχων για εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google — το είδος που μπορεί να παράγει περιεχόμενο κατόπιν εντολής.

Αντιπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των 27 χωρών μελών κατέληξαν σε συμβιβασμό σε μια συνάντηση που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και διήρκεσε ώρες, φέρνοντας την ομάδα πιο κοντά σε μια επίσημη συμφωνία για ένα ευρύτερο κομμάτι της νομοθεσίας, γνωστό ως Πράξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη, δήλωσαν πηγές στο Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συμφωνία σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα για την δημιουργία μιας πολιτικής για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία – ελλείψει οποιασδήποτε ουσιαστικής αντίδρασης από το Κογκρέσο των ΗΠΑ – θα δώσει τον τόνο για την αντιμετώπιση του θέματος στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΕ είχαν προτείνει ένα σχέδιο που θα απαιτούσε από τους προγραμματιστές ΑΙ, που υποστηρίζουν εργαλεία όπως το ChatGPT να διατηρούν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εκπαίδευσης των μοντέλων τους, να συνοψίζουν το υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και να επισημαίνουν περιεχόμενο που δημιουργείται από AI. Τα συστήματα που ενέχουν «συστημικούς κινδύνους» θα πρέπει να συνεργαστούν με την Επιτροπή μέσω ενός κώδικα δεοντολογίας του κλάδου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: