Θεοδωρικάκος: Παραπλανητικές εκπτώσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές

Θεοδωρικάκος: Παραπλανητικές εκπτώσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές
Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεδωρικάκος (Α) συνοδευόμενος από τον δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου Στέλιο Μαμαλάκη (Δ) επισκέπτεται την αγορά του Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, Δευτέρα 08 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο υπουργός τόνισε ότι τα πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ βαριά και φτάνουν και τα 3 εκατ. ευρώ σε περιπτώσεις υποτροπής.

Την αγορά του Αγίου Δημητρίου επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, με αφορμή την έναρξη των θερινών εκπτώσεων 2024, ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος. Μίλησε με καταστηματάρχες και εργαζομένους της περιοχής και τόνισε πως στόχος είναι η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των εμπόρων, αλλά και η προστασία των καταναλωτών μέσω της εντατικοποίησης των ελέγχων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη. «Μπορεί να συγκρίνει τις τιμές και να αγοράζει προϊόντα από εκεί που τον συμφέρει. Μόνο έτσι δουλεύει ο ανταγωνισμός και πετυχαίνουμε να πέφτουν οι τιμές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπογράμμισε δε ότι παραπλανητικές εκπτώσεις δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές.

«Υπάρχει ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω πλατφόρμας που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ε.Ε. για προϊόντα που διατίθενται μέσω e-shops, αλλά και οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ αυτές τις ημέρες και τις εβδομάδες, που θα ενταθούν», είπε.

Πρόσθεσε ότι, τα πρόστιμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ βαριά και φτάνουν και τα 3 εκατ. ευρώ σε περιπτώσεις υποτροπής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: