Θετική έκπληξη από το ΑΕΠ της Βρετανίας – Η κυβέρνηση αναμένει ασθενέστερη ανάπτυξη

Θετική έκπληξη από το ΑΕΠ της Βρετανίας – Η κυβέρνηση αναμένει ασθενέστερη ανάπτυξη
People walk beneath flags of the Union and Commonwealth along The Mall, towards Buckingham Palace, in central London, on April 30, 2023 ahead of the coronation ceremony of Charles III and his wife, Camilla, as King and Queen of the United Kingdom and Commonwealth Realm nations, on May 6, 2023. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP) Photo: AFP
Το βρετανικό ΑΕΠ «έτρεξε» σε μηνιαίο επίπεδο με ρυθμό 0,3% έναντι συρρίκνωσης -0,3% που είχε καταγράψει τον Οκτώβριο.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας για τον Νοέμβριο του 2023, με την κυβέρνηση της χώρας να «βλέπει» βραδύτερη ανάπτυξη λόγω των προσπαθειών για την κάμψη του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία (ONS), το βρετανικό ΑΕΠ «έτρεξε» σε μηνιαίο επίπεδο με ρυθμό 0,3% έναντι συρρίκνωσης -0,3% που είχε καταγράψει τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν ανάπτυξη 0,2%.

Για τους 3 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο, η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό -0,2% έναντι εκτίμησης των αναλυτών για -0,1%.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, δήλωσε πως «ενώ η ανάπτυξη για τον Νοέμβριο είναι ευπρόσδεκτη είδηση, στην πορεία θα είναι μικρότερη καθώς προσπαθούμε να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στον στόχο του 2%».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: